У одній із шкіл Кропивницького відкрили першу в місті ігрову кімнату (ФОТО)

  • 21 вер. 2018 09:50
  • 1395
    • Новина У одній із шкіл Кропивницького відкрили першу в місті ігрову кімнату (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    20 вересня у Кропивницькому відкрили першу в місті дитячу ігрову кімнату на Кущівці у ЗОШ №30.
    Ініціатором створення кімнати став депутат міської ради Кропивницького Сергій Кріпак, а до роботи долучилися відділ сім'ї та молоді, управління освіти та секретар міської ради Андрій Табалов.
     
    - У мене виникло бажання створити таку кімнату у 30-й школі, яка знаходиться на моєму окрузі. Обговорили цю ідею з директором, Наталією Вельгун, і вона погодилася. Потім я почав телефонувати до всіх знайомих і пропонувати долучатися до доброї справи. Допомагав кожен по-різному: хтось купував іграшки, хтось розмальовки та настільні ігри, а хтось допоміг постелити ковролін безкоштовно в кімнаті, - розповідає Сергій Кріпак.
     
     
    Як було повідомлено під час презентації, дизайн для ігрової кімнати розробило рекламне агентство «Графіка», яке стилізувало кімнату під сучасну екранізацію твору Л. Керролла «Аліса в країні див». До того ж Сергій Кріпак наголосив, що з міського бюджету не було витрачено жодної копійки. 
     
    - Цікавим є те, що допомагали нам ще й небайдужі жителі міста. Люди передавали для кімнати іграшки та книжки. Цей проект яскраво показав, як важливо в цей не простий для країни час об'єднувати спільні зусилля, - додає депутат міської ради.
     
    Це перша подібного роду ігрова кімната у місті, яка дасть можливість учням початкових класів відпочити на перерві, провести свій вільний час, погратися та познайомитись з новими друзями. Ідею депутата підтримала директор школи Наталія Вельгун, яка не тільки виділила приміщення для майбутньої кімнати, але й сприяла проведенню необхідних робіт. 
     
     
    - Сьогоднішнє відкриття – це лише початок. У майбутньому кімната буде вдосконалюватися та наповнюватися сучасною технікою, - коментує журналістам директор школи. 
     
    Після урочистої частини очільник Кропивницького вручив учням комплект розвиваючих ігор. Дітки ж у свою чергу з радістю почали випробовували нові іграшки, стільці та набори для малювання.
     
    Аліна Кулик
     
     
     
     
    У Кропивницькому провели фестиваль книги (ФОТО, ВІДЕО)