ПриватБанк заблокував півтори тисячі рахунків наркоторговців

  • 21 вер. 2018 10:06
  • 682
    • Новина ПриватБанк заблокував півтори тисячі рахунків наркоторговців Ранкове місто. Кропивницький
     
    На сьогодні ПриватБанк заблокував уже понад 1,5 тис. рахунків осіб, які причетні до наркоторгівлі, у рамках соціального проекту #СтопНаркотик. Про це повідомляє прес-служба ПриватБанку у Кропивницькому. 
     
    Як повідомили в банку, основна мета проекту – збереження життя клієнтів та викорінення негативного грошового трафіку з обігу банку. Спеціалісти застосовують сучасні алгоритми, що дозволяють з високою точністю розпізнавати сумнівні операції, пов’язані з наркотрафіком.
     
    У рамках проекту відповідні держоргани надіслали до банку сотні запитів щодо клієнтських рахунків, які вже заблоковані нами за статтями продажу та поширення наркотиків. Така співпраця підтверджує потрібність проекту в державній програмі боротьби з незаконним обігом наркотичних речовин. Проект демонструє адекватність застосованих сценаріїв алгоритму пошуку «негативних» клієнтів, адже в банку працюють онлайн-моделі виявлення наркотрафіку, що дають змогу практично одразу заблокувати рух коштів від наркоманів до наркоторговця.
     
    Восени в Україні з’явився новий канал поширення наркотиків. Торговці зіллям почали використовувати зручну технологію QR-кодів. Стикери розклеюють скрізь: на деревах, дошках оголошень, стінах, банкоматах ПриватБанку. Щоденно інкасатори та IT-фахівці знімають десятки таких наліпок. Прикметно, що найбільша активність наркоторговців спостерігається у густонаселених спальних мікрорайонах. ПриватБанк наголошує: банківське обладнання оформлено винятково в брендових кольорах. Будь-які інші стикери не мають жодного стосунку до фінустанови. А код для зняття готівки без картки – електронний, розміщений безпосередньо на екрані банкомата. Якщо клієнт відсканує «чужий» QR-код, то отримає посилання на протизаконний сайт з наркотичним товаром. Банк закликає бути пильними та не наражати себе та свої гаджети на небезпеку. Разом із тим просимо повідомляти співробітникам найближчого відділення (карта <https://privatbank.ua/map>) про банкомати, на яких трапляються подібні наліпки.
     
     
    Задля ефективної комунікації з клієнтами відкрито електронну скриньку antifraud@privatbank.ua. На цю адресу можна надіслати інформацію про наркотрафік через банківські канали надання послуг. У листі слід поставити хештег #СтопНаркотик. У такий спосіб кожен клієнт банку може врятувати життя дітей і дорослих.