На Кіровоградщині 27 чоловік намагалися вчинити рейдерське захоплення полів

  • 20 вер. 2018 15:40
  • 994
    • Новина На Кіровоградщині 27 чоловік намагалися вчинити рейдерське захоплення полів Ранкове місто. Кропивницький
     
    20 вересня у Кропивницькому начальник Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області Роман Козьяков провів брифінг стосовно факту рейдерства у Петрівському районі.
     
    За повідомленням начальника ГУНП в області, учора, 19 вересня, до правоохоронних органів надійшло повідомлення про те, що на певній території полів цього району перебувають люди, які вчиняють протиправні дії, тобто рейдерське захоплення. Таке повідомлення надійшло від орендатора земель.
     
    - На місце виїхали працівники поліції. У ході спілкування виникло певне протистояння, при якому працівник поліції вимагав дотримання порядку під час перебування на полі. Після чого невідомі на автомобілі намагалися зникнути з місця події таким чином, що створювали загрозу для працівників поліції. У свою чергу поліцейські змушені були реагувати шляхом застосування вогнепальної зброї, - повідомив Роман Козьяков.
     
    Головний поліцейський Кіровоградщини також додав, що стріляли по колесам і обійшлося без поранених.
    Із цього приводу порушено кримінальне провадження за статею 345 ч.2 «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу». Також порушено кримінальне провадження за зверненням представників агрофірми за статею 185 ч.5 «Крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою», карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. Також було порушено кримінальне провадження статті 296 ч.4 «Хуліганство», яке було вчинено на сусідньому полі відносно працівників агрофірми.
     
     
    - Охоронці полів власними силами ще до приїзду поліції намагалися затримати осіб, які вчиняли протиправні дії, - говорить Роман Козьяков.
     
    Усього працівники поліції на полі  затримали 27 осіб.
     
    У невідомих осіб із собою було 4 комбайни, 2 камази та транспорт, на якому вони прибули. Майже на всій техніці були зняті номерні знаки. На сьогоднішній день працівникам поліції вдалося встановити, що ця техніка була завезена з різних регіонів України.
    Наразі особи, які перебували на полі та були затримані, знаходяться під вартою. Працівники поліції проводять слідчі дії та з’ясовують особу замовника.
     
     
    Нагадаємо: Журналісти Кропивницького стали свідками обшуків на курорті Буковель (ФОТО, ВІДЕО)