Кіровоградщна: Як безробітний без освіти швидко набув професію і роботу

  • 20 вер. 2018 10:11
  • 747
    • Новина Кіровоградщна: Як безробітний без освіти швидко набув професію і роботу Ранкове місто. Кропивницький
    Служба зайнятості навчає та працевлаштовує: як безробітний зі Знам’янщини здобув одну з топових професій
     
      Сьогодні, на жаль, не кожна професія гарантує успішне працевлаштування. А коли людина взагалі не має професії, то ця проблема ще більше ускладнюється. Що робити в такому разі? Або наполегливо шукати роботу, але невідомо, як довго це триватиме, або ж – здобути професію, яка користується попитом на сучасному ринку праці! І в цьому допоможе Державна служба зайнятості, фахівці якої запропонують безкоштовно пройти професійне навчання, перенавчання чи підвищення кваліфікації з гарантованим подальшим працевлаштуванням.
     
      Саме так вирішив безробітний Сергій Г., звернувшись за сприянням у своєму працевлаштуванні до Знам’янської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості. Молодий чоловік не мав взагалі будьякої професійної освіти, тому йому доводилося перебиватися випадковими заробітками та працювати на некваліфікованих роботах: вантажником, підсобником та ін.  
     
      Відвідавши тематичні семінари «Презентація послуг з професійного навчання», «Презентація навчального закладу ДСЗ (ЦПТО ДСЗ)» та поспілкувавшись на індивідуальних прийомах з фахівцями служби зайнятості Сергій Г. погодився на пропозицію отримати професію, яка забезпечить його роботою та гідним заробітком, а саме опанувати майстерність електрогазозварника. Ця професія в усі часи користувалася попитом на ринку праці та і спектр застосування у неї досить широкий.
      Сергія Г.  направив  тоді ще Знам’янський міськрайонний центр зайнятості до Одеського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості навчатись  обраної ним професії.
     
     Навчання у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості для шукачів роботи має такі переваги: прийом слухачів на навчання здійснюється без вступних іспитів, незалежно від рівня освіти та віку; стислі терміни навчання; комфортна атмосфера для людей різного віку – методисти та викладачі центру мають значний досвід роботи зі слухачами різних вікових категорій, дорослими людьми; фінансова підтримка слухачів під час навчання: компенсування витрат на проїзд до навчального закладу, повне забезпечення усіма необхідними матеріалами; можливість безкоштовного проживання у комфортабельних гуртожитках готельного типу, гарантоване працевлаштування після закінчення навчання.
     
     До викладання залучаються професіонали, які мають як педагогічний, так і значний практичний досвід роботи за професіями, що викладають. У навчальному процесі використовуються новітні технології (спеціалізовані програмні засоби навчального призначення, відеоуроки, інтерактивні технології), що дають можливість підвищити рівень засвоєння матеріалу. Також максимально враховуються вимоги роботодавців – навчальні програми узгоджуються із представниками роботодавців відповідних галузей, що значно підвищує конкурентоздатність слухачів курсів на ринку праці.
     
      Сергій Г. під час навчання у Одеському центрі професійно-технічної освіти опанував як теоретичні знання, так і практичні навички виконання зварювальних робіт. Після проходження поновного курсу навчання, маючи попередньо укладений договір з роботодавцем про працевлаштування після закінчення навчання, Сергій Г. був працевлаштований електрогазозварником до ТОВ «Знам’янська агропромислова компанія».
     
      Таким чином, система професійного навчання за направленням служби зайнятості – це своєрідний союз «підприємство – людина – служба зайнятості – навчальний заклад». Виграють від такого плідного співробітництва усі сторони, адже ця співпраця направлена на зміцнення трудового та економічного потенціалу нашої країни.  
     
    Наталія Бондаренко, провідний фахівець з працевлаштування відділу активної підтримки безробітних Знам’янської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості