У Кропивницькому збираються заборонити торгівлю алкоголем у нічний час

  • 19 вер. 2018 09:59
  • 829
    • Новина У Кропивницькому збираються заборонити торгівлю алкоголем у нічний час Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 19 вересня, на засіданні постійної комісії міської ради з питань діяльності ради, депутатської етики, Регламенту міської ради, відзначення нагородами, забезпечення законності, релігії, засобів масової інформації, регуляторної політики, підприємництва, інвестицій та зовнішньоекономічної діяльності розглядалося питання стосовно заборони продажу алкогольних напоїв у Кропивницькому у нічний час.
     
    Навесні цього року були прийняті зміни до Закону України про місцеве самоврядування. Законодавець надав право обмежувати нічну торгівлю алкогольними напоями на місцевому рівні, які стосуються не ресторанного продажу, а саме роздрібної торгівлі. 
     
    Цим проектом рішення передбачається заборона продажу алкогольних напоїв суб’єктами господарювання у період з 22.00 до 8.00 на території міста Кропивницького.
    Аби ця заборона увійшла в дію, міська рада має направити до державної регуляторної служби в Києві експертний висновок. Після чого цей проект рішення має розглядатися всіма депутатами на сесії міської ради Кропивницького.
     
    Члени профільної комісії одноголосно підтримали цей експертний висновок.
     
    Аліна Кулик
     
     
    Нагадаємо: У Кропивницькому у тестовому режимі працюють 18 відеокамер