Про що говорила Моґеріні по телефону з Гройсманом?

  • 18 вер. 2018 13:32
  • 856
    • Новина Про що говорила Моґеріні по телефону з Гройсманом? Ранкове місто. Кропивницький
     
    17 вересня Висока представниця ЄС із закордонних справ і безпекової політики/Віце-президентка Європейської Комісії Федеріка Моґеріні провела телефонну розмову з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом.
     
    Сторони висловили бажання проаналізувати прогрес процесу впровадження Угоди про асоціацію, зокрема глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі, протягом наступної зустрічі Ради асоціації між ЄС та Україною. Висока представниця Євросоюзу підкреслила важливість безперервного поступу у впровадженні порядку денного реформ, зокрема, що стосується створення Вищого антикорупційного суду. Вона висловила подяку Прем’єр-міністру Гройсману за такі зобов’язання його уряду. Подальше проведення реформ є важливим також у контексті макрофінансовоїдопомоги ЄС. Її надання передбачено Меморандумом про порозуміння (https://europa.us13.list-manage.com/track/click?u=81043f293c641936a43129551&id=90d25057dd&e=4196e4de8b), який Єврокомісія та Україна підписали 14 вересня 2018 року. Сума допомоги не перевищує 1 мільярда євро.
     
    Моґеріні та Гройсман погодились підтримувати постійний зв’язок під час підготовки наступної зустрічі Ради асоціації.
     
    Європейський Союз складається з 28 держав-членів та їхніх народів. Це унікальне політичне та економічне партнерство, засноване на цінностях поваги до людської гідності, свободи, рівності, верховенства права і прав людини. Понад п’ятдесят років нам знадобилось для створення зони миру, демократії, стабільності і процвітання на нашому континенті. Водночас нам вдалось зберегти культурне розмаїття, толерантність і свободу особистості. ЄС налаштований поділитись своїми цінностями та досягненнями з країнами-сусідами ЄС, їх народами, та з народами з-поза їхніх меж.
     
    Нагадаємо: Гаряча парламентська осінь. Що у планах?