Відповідь-запит щодо реагування пана Ілика на статтю-запит «Про Хому і про Ярему»

  • 14 вер. 2018 09:02
  • 1148
    • Новина Відповідь-запит щодо реагування пана Ілика на статтю-запит «Про Хому і про Ярему» Ранкове місто. Кропивницький
     
    В «Первой городской газете» від 16 серпня 2018 р., а також на сайті «Утреннего города» було опубліковано відкритого листа Леоніда Боброва керівнику ОКВП «Дніпро-Кіровоград» «ПРО ХОМУ І ПРО ЯРЕМУ». В ньому, окрім іншого, пану Ілику Р. І. було поставлено чотири запитання і прохання відповідь надати через редакцію нашої газети. Така відповідь надійшла. 
     
    Втім, аж на чотирьох сторінках, які ми, зрозуміло, не в змозі всі опублікувати. Автор статті, Леонід Бобров з реакцією на відповідь пана Ілика не забарився. Ось що він нам надіслав.
     
    І ще на одну проблему хотів би звернути увагу. Згідно з постановою НКРЕКП від 02.11.2017 №1342, яка внесла  зміни до постанови від 10.03.2016 №303 (порядок формування тарифів), зі складу тарифу на централізоване постачання холодної води і водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) було вилучено частку на матеріальні витрати та послуги сторонніх організацій (Держстандарту) на проведення періодичної повірки квартирного лічильника (вузла розподільного обліку). При цьому, складова «з використанням» в тарифі залишилась. Цікаво, що ж тепер означає це загадкове «з використанням», за що і досі додатково платять володарі квартирних лічильників 0,936 грн з кожного метра кубічного використаної води? 
     
     
     А ось за що:  за витрати, пов’язані з виготовленням розрахункових документів, з виконання робіт зі збору коштів від споживачів, а також за зовсім незрозумілу частку витрат на збут «без використання» в обсягах, необхідних для надання послуг «з використанням».
     
     
    Хто мені надасть роз’яснення, може ОКВП. До чого тут внутрішньобудинкові системи? Чим квартирний лічильник у багатоквартирному будинку відрізняється від лічильника в окремому будинку? Що, зі споживача окремого будинку, приміром, виконавець не збирає кошти чи не виготовляє для нього розрахункові документи? І взагалі, якщо виконавцю встановлюється тариф з використанням внутрішньобудинкових систем, тобто він  користується НАШОЮ  спільною будинковою власністю, то в такому разі він нам повинен платити, а не ми йому. Чи не так? 
     
    Леонід Бобров