Стан Європейського Союзу 2018: час європейського суверенітету

  • 13 вер. 2018 19:03
  • 1142
    • Новина Стан Європейського Союзу 2018: час європейського суверенітету Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні Президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер виступив перед депутатами Європарламенту в Страсбурзі з промовою про Стан Європейського Союзу (State of the Union Address). У ній він виклав свої пріоритети на наступний рік, а також власне бачення того, як держави Євросоюзу можуть надалі працювати над розбудовою ще «сильнішого, більш об’єднаного та демократичного Союзу», що було основним меседжем його промови в 2017 році. Він наголосив на тому, що в умовах все більшої нестабільності у світі Європа повинна стати більш суверенною для того, щоб залишатися впливовим гравцем у глобальній політиці.
     
    Президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер сказав сьогодні таке: «Сучасна геополітична ситуація робить сьогоднішній день часом Європи. Час європейського суверенітету настав. Європі належить взяти свою долю у власні руки. Віра в те, що «лише разом ми зможемо подолати усі труднощі» і є суттю того, що означає бути частиною Європейського Союзу. Відмова від частини суверенітету – там і тоді, де це потрібно – робить кожну з наших держав-членів сильнішою».
     
    Подивитися виступ Президента Юнкера з промовою про Стан Європейського Союзу в Європейському Парламенті, а також прочитати повний текст промови можна за посиланням
     
    Одночасно з промовою Президента Юнкера в Європейському Парламенті Європейська Комісія ухвалила 18 конкретних ініціатив щодо міграційної та прикордонної політики, проведення вільних та безпечних виборів, співпраці ЄС з країнами Африки, а також ролі ЄС як глобального діяча, одразу втілюючи сказане в конкретних діях. Очікується, що реалізація цих ініціатив зможе принести позитивні результати до саміту в Сібіу, запланованого на травень 2019 року, та до проведення виборів до Європарламенту.
     
    Боротьба з відмиванням грошей:  посилення контролю за відсутністю практик відмивання грошей з метою забезпечення стабільності роботи банківського та фінансового сектору.
     
    Європейський Союз складається з 28 держав-членів та їхніх народів. Це унікальне політичне та економічне партнерство, засноване на цінностях поваги до людської гідності, свободи, рівності, верховенства права і прав людини. Понад п’ятдесят років нам знадобилось для створення зони миру, демократії, стабільності і процвітання на нашому континенті. Водночас нам вдалось зберегти культурне розмаїття, толерантність і свободу особистості. ЄС налаштований поділитись своїми цінностями та досягненнями з країнами-сусідами ЄС, їх народами, та з народами з-поза їхніх меж. 
     
    Нагадаємо: Заява речника ЄС щодо реакції на протести у Російській Федерації