Містян запрошують подивитися на Кропивницький очима художників України (ФОТО)

  • 13 вер. 2018 14:36
  • 1343
    • Новина Містян запрошують подивитися на Кропивницький очима художників України (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кіровоградському обласному художньому музеї триває виставка «Живописна присвята музею-ювіляру та місту». Тут представлені роботи художників із різних куточків України, які малювали Кропивницький під час пленеру у дні мистецького фестивалю.
     
    - Ця виставка виникла за підсумками двох пленерів. Один із них проходив у жовтні минулого року. До ювілею нашого художнього музею місцеві художники зображували на картинах наш музей.  Інший пленер проходив у рамках мистецького фестивалю, який закінчився нещодавно. Художники працювали декілька днів. І за підсумками цих двох пленерів ми створили ось таку унікальну виставку, - розповів заввіділом туристично-краєзнавчого відділу КОХМу Олег Юрченко.
     
     
    Художники з Одеси, Харкова, Івано-Франківська, Києва та інших регіонів країни перенесли різні куточки Кропивницького на полотно: центр міста, історична частина Кропивницького та цікава архітектура опинилися під поглядом художників.
    Діятиме виставка до 17-го вересня. Ще чотири дні кропивничани матимуть можливість побачити наше місто очима художників із різних областей.
     
    Аліна Кулик
     
     
     
     
    Нагадаємо: Як образити художника, або Боротьба за художній салон триває