На Кіровоградщині спеціалісти ювенальної пробації попереджають самогубство серед молоді

  • 13 вер. 2018 13:27
  • 1018
    • Новина На Кіровоградщині спеціалісти ювенальної пробації попереджають самогубство серед молоді Ранкове місто. Кропивницький
     
    Для неповнолітніх клієнтів пробації провели тестування в цілях запобігання самогубствам.
     
    12 вересня 2018 року представники сектору ювенальної пробації Фортечного районного відділу Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській областіо провели бесіду та тестування для неповнолітніх клієнтів, приурочену до Всесвітнього дня запобігання самогубствам, що традиційно відзначається 10 вересня.
     
    Кількість самогубств, вчинених дітьми, збільшується кожного року, а вік самих самогубців – зменшується. Особливо вразливими до соціальних негараздів є представники молоді. Часом досить важко розпізнати перші тривожні дзвінки, адже підлітки зазвичай приховують власний біль і страх, тому архіважливим є проведення консультацій стосовно даного питання та спеціалізованого тестування, з метою виявити як раніше ознаки, що можуть призвести до задуму вчинити самогубство.
     
     
    Під час консультування представник сектору ювенальної пробації висвітлив основні причини - фактори, до яких належать: проблеми в сімї та соціумі, нездатність справитися зі складними життєвими обставинами, відчуття фрустрації, депресія, тяжка психічна травма, внаслідок смерті близької людини, наявність почуття вини або ж маніпуляція, помста, вагітність, нерозділена любов, екстремальність тощо. Всі ці фактори можуть призвести до тяжких психічних наслідків, каліцтва, смерті, тому, виявивши перші ознаки, - відразу необхідно звернутись за професійною допомогою, підтримувати дитину, намагатись зрозуміти її, не осуджувати.
     
    «Самогубці – ті, що втратили надію на світле майбутнє. Потрібно лиш дати цю надію та підтримати дитину, і все піде на лад», - саме таку настанову наприкінці зустрічі дала батькам підоблікових неповнолітніх провідний інспектор сектору ювенальної пробації Яніна Козіна.
     
    Людське життя – неповторне та звичне, радісне й сумне, сповнене глибоких переживань й водночас солодке як мед, але все ж потрібно памятати, що це найвища цінність у сучасному світі, і його збереження – першочергове завдання, яке лежить на плечах суспільства. 
     
    По закінченню тестування кожен неповнолітній клієнт пробації отримав памятку для підлітків, яких переслідують думки про самогубство, й настанови на майбутнє, адже зміни в житті починаються з їхніх роздумів.
     
     
     
    Інна Миргородська,
    Сектор ювенальної пробації Фортечного районного відділу 
    ДУ «Центр пробації» в Кіровоградській області