Про легальне працевлаштування за кордоном

  • 13 вер. 2018 11:00
  • 797
    • Новина Про легальне працевлаштування за кордоном Ранкове місто. Кропивницький
     
    Ви шукаєте роботу за кордоном?
    Врахуйте, що перетин кордону, перебування в іншій країні і працевлаштування обов’язково мають бути легальними!
     
    Національне законодавство не містить норм щодо заборони громадянам України працювати за кордоном. Є тільки одне обмеження – якщо така робота чи діяльність не заборонена нашим законодавством чи держави перебування.
     
    Права трудових мігрантів захищаються як законодавством України, законодавством відповідної країни, до якої Ви направляєтесь, так і міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України (ратифікованими договорами).
    Знайти іноземного роботодавця Ви можете різними шляхами: самостійно, за сприянням ліцензованих приватних агентств зайнятості та за допомогою державної служби зайнятості. 
     
    Легальне працевлаштування за кордоном гарантує підбір роботи відповідно до міжурядових угод про взаємне або тимчасове працевлаштування. У реалізації таких угод задіяна державна служба зайнятості. 
     
    Про це повідомляє на ФБ Обласний центр зайнятості
     
    За різними експертними оцінками, чисельність громадян України, які працюють за кордоном, складає до декількох мільйонів осіб. Спростувати чи підтвердити такі оцінки документально не має можливості жоден державний орган.
     
    Охочі отримати інформацію про чисельність трудових мігрантів, працевлаштованих за сприянням ліцензованих приватних агентств зайнятості (які подали до державної служби зайнятості відповідну звітність), можуть завітати до офіційних інтернет-сторінок Державної служби зайнятості (Центрального апарату) (https://www.dcz.gov.ua/…/de…/files/infofiles/analityka_0.doc) та Кіровоградського обласного центру зайнятості (https://kid.dcz.gov.ua/analitics/65). У відповідних розділах сайтів розміщені дані про зареєстровану трудову міграцію у 2017 році (річна звітність, яка подається агентствами).
     
    Одночасно з цим звертаємо Вашу увагу на те, що національний ринок праці містить значну кількість вакансій. Так, лише по Кіровоградському міськрайонному центру зайнятості кількість наявних вакансій перевищує кількість зареєстрованих безробітних.
     
    Тож завітайте до центру зайнятості та ознайомтесь з доступними вакансіями! Також Ви маєте можливість скористатись Інтернет-ресурсами служби зайнятості, у тому числі в соціальній мережі Фейсбук (https://www.facebook.com/…/a.44768356207…/1046727955503275/…), та знайти для себе роботу, без «прив’язки» до Вашого нинішнього місцезнаходження.
     
    «Живи та працюй в Україні» – таким є лозунг соціального проекту Служби зайнятості, головною метою якого є пожвавлення ринку праці України і саме таким є основне спрямування роботи центрів зайнятості!
     
    Богдан Стоян, заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості