За скільки продають права оренди на землю на Кіровоградщині?

  • 12 вер. 2018 13:06
  • 701
    • Новина За скільки продають права оренди на землю на Кіровоградщині? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Понад мільйон гривень щорічно надходитиме до сільських рад завдяки земельним торгам, проведеним у серпні 2018 року на Кіровоградщині. Про це повідомляє прес-служба ГУ Держгеокадастру у Кіровоградській області.
     
    Упродовж серпня 2018 року аграрії Кіровоградщини придбали права оренди на 13 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності.
     
    Земельні ділянки розташовані на територіях Гайворонського, Олександрійського, Устинівського, Петрівського, Новоукраїнського, Новоархангельського районів. Їхня загальна площа становить 261,99 гектара. Використовуватися вони будуть для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.
     
    Найдорожче під час торгів продані права оренди на земельні ділянки в адміністративних межах Берестягівської сільської ради Гайворонського району площею 31,20 га, де стартова ціна піднялася до 35,48% від нормативної грошової оцінки та становить 421,228 тисячі гривень, та на території Новопразької селищної ради Олександрійського району площею 14,65 га, де стартова ціна піднялася до 33,64% від нормативної грошової оцінки та становить 150,312 тисячі гривень.
     
    Завдяки земельним торгам, проведеним у серпні 2018 року, до бюджетів місцевих громад щорічно надходитиме 1,182 млн гривень. Дані кошти громади зуміють використовувати на розвиток власних територій. 
     
    Довідково
    Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах». Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їхніх площ та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні аукціони».
     
     
    Нагадаємо: «Вітер змін»: громади спонукають бізнес до соціального партнерства