У Кропивницькому презентували першу в Україні інтерактивну карту озеленення

  • 12 вер. 2018 11:48
  • 963
    • Новина У Кропивницькому презентували першу в Україні інтерактивну карту озеленення Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 12 вересня, у Кропивницькому презентували інтерактивну карту «Зелений Кропивницький». Це перший в Україні інтернт-ресурс для громадського моніторингу озеленення міста.
     
    Першу в Україні платформу для моніторингу озеленення міста презентували «Агенція журналістських даних» та Міська рада міста Кропивницького. За допомогою цього інструменту усі охочі зможуть отримати інформацію про насадження, обрізання гілок та видалення дерев.
     
    - Карта є інтерактивною. Тобто одним кліком можна отримати коротку інформацію про дерево: адресу його знаходження, інформацію про замовників та виконавців, перелік робіт. Таким чином можна буде визначити, чи є реальні підстави для видалення дерев, - повідомляє експерт та аналітик Богдан Тишкевич.
     
    Це все унеможливлює зловживання підрядників щодо вирубки дерев у Кропивницькому. До того ж карта має різні фільтри, за якими можна групувати дерева за видами або ж за часом проведення робіт.
     
    За допомогою інтерактивної карти кропивничани можуть побачити, які роботи погодила міська влада, які дозвільні документи їх підтверджують, хто є замовником та виконавцем. Уся інформація на сайті буде періодично оновлюватися.
     
    На офіційному сайті міської ради Кропивницького вже наступного понеділка з’явиться розділ «Електронні сервіси», де буде знаходитися посилання на інтерактивну карту «Зелений Кропивницький». Зараз же її можна переглянути за посиланням 
     
    Таким чином, Кропивницький став першим містом, де відкриваються актуальні дані щодо роботи з зеленими насадженнями, а жителі міста отримують дієвий інструмент для громадського контролю та комунікації з владою.
     
    Аліна Кулик
     
    Нагадаємо: «Вітер змін»: громади спонукають бізнес до соціального партнерства