У Кропивницькому презентують фотоальбом «Місто о п’яти іменах Ігоря Демчука»

  • 12 вер. 2018 12:30
  • 1662
    • Новина У Кропивницькому презентують фотоальбом «Місто о п’яти іменах Ігоря Демчука» Ранкове місто. Кропивницький
     
    13 вересня о 15-00 год. в художньо-меморіальному музеї Осмьоркіна відбудеться презентація фотоальбому «Місто о п’яти іменах. На перехресті стилів та епох. Архітектурні образи міста Кропивницького у фотооб’єктиві Ігоря Демчука» в рамках програми святкування Дня міста.
     
    Видання здійснене за підтримки Міської ради міста Кропивницького в рамках програми розвитку культури і туризму видавництвом «Імекс-ЛТД».
     
    «Це видання – своєрідна віртуальна прогулянка вулицями історичного центру міста Кропивницького. Оригінальні, майстерно виконані авторські світлини журналіста та фотохудожника Ігоря Демчука відкриють таємничий світ мистецтва архітектури, наочно демонструючи єднання стилів минулого і сучасного. А змістовні коментарі художника та мистецтвознавця Андрія Надєждіна допоможуть не заблукати в історичних та культурологічних лабіринтах на шляху усвідомлення кроків поступу степового міста від класицизму та модерну в епоху урбаністичного конструктивізму і новітніх технологій», - зазначено в анотації фотоальбому.
     
    Представленні у фотоальбомі кольорові світлини з фондів художньо-меморіального музею О.О.Осмьоркіна, які експонувалися на виставках авторських фото заслуженого журналіста Ігоря Демчука на тематичній виставці «Зупинись і замилуйся» до 145-річчя з дня народження архітектора Якова Паученка (2011) та в рамках музейного мистецького проекту «На перехресті вулиць Єлисаветграда - Кіровограда» до Дня міста (2014-2018), метою якого є презентація міських вулиць у фотографіях з демонстрацією переємності архітектурної мови від часів заснування міста до сучасності, як нерозривної історії побудови цілісного урбаністичного середовища, та відтворення життя мешканців та гостей міста, для зацікавлення широкого загалу до вивчення свого минулого.
     
     
    Демчук Ігор Миколайович – заслужений журналіст України (2017), член Національної Спілки журналістів України (1993) та Національної Спілки фотохудожників України (2005), лауреат премії ім. В.К.Винниченка газети «Народне слово» (1999), обласної журналістської премії у номінації «фотожурналістика» (2005) та міської премії фотохудожників імені Василя Ковпака (2018), нагороджений Золотою медаллю української журналістики (2010). Народився 1962 року в м. Броди Львівської обл. Закінчив Львівський державний університет ім. І. Франка, факультет журналістики (1984). Працював фотокореспондентом ТАРС – РАТАУ, Укрінформу в Кіровоградській області (1984-1995), з 1995 року - фотокор, спеціальний кореспондент обласної газети «Народне слово». Учасник всеукраїнських та обласних фотовиставок. 
     
    Нагадаємо: У Кропивницькому збирають підписи, аби зберегти Художній салон