У Олександрії батьки старшокласників дізнавались, як зробити своїх дітей успішними

  • 12 вер. 2018 11:36
  • 847
    • Новина У Олександрії батьки старшокласників дізнавались, як зробити своїх дітей успішними Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    За статистикою, серед тих людей, хто найбільше впливає на вибір дитиною майбутньої професії, перше місце посідають батьки. Саме тому нещодавно фахівці Олександрійського міськрайонного центру зайнятості провели профінформаційний семінар для батьків, які мають дітей, які навчаються у 8-11 класах.
     
    Мета заходу – інформування про ринок праці нашого регіону, професії та надання допомоги у професійному виборі.
     
    Протягом семінару батьки разом з фахівцем професійної орієнтації дізнавалися, як допомогти дитині у цьому важливому та водночас цікавому виборі. Для цього, по-перше, необхідно формувати готовність до професійного самовизначення змалку, а по-друге, допомогти дитині розібратися в її інтересах, здібностях та навичках. Допомогти в цьому може тестування на виявлення психологічних настанов, цінностей та навичок.
     
    Фахівець центру зайнятості Олена Клочко порекомендувала батькам звернутися або до шкільного психолога, або до центру зайнятості та разом із дитиною пройти тестування, адже діти часто бояться негативної оцінки їхніх здібностей і відповідають нещиро або формально. Після цього варто обговорити з дитиною результати тестування та пояснити, що на тест не буває правильних чи неправильних відповідей, його призначення – допомогти краще розібратися в собі та зрозуміти світ професій. А ще дуже важливо допомогти дитині розвинути навички, що стануть у нагоді у побудові кар’єри, незалежно від того, яку професію дитина матиме в майбутньому. 
     
    Також батьки отримали поради щодо заохочення дітей брати активну участь у соціальній, спортивній, творчій діяльності уже в шкільні роки, вивчати іноземні мови, бути активними учасниками позаурочних заходів тощо. Наступним кроком має стати детальний розгляд, розглянути разом із дитиною, пропозиції різних навчальних закладів і умови навчання в них.
     
    Наприкінці заходу О. Клочко зауважила, що дитина – це не продовження батьків, а самостійна особистість, яка ставить перед собою унікальні цілі та завдання. І завдяки цьому вона стане успішною і досягне будь-яких вершин.
     
    Олена Клочко, провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Олександрійського міськрайонного центру зайнятості.
     
    Нагадаємо: На що витрачали кошти домогосподарства Кіровоградщини у I кварталі?