На Кіровоградщині судитимуть чиновника міськради за отримання неправомірної вигоди

  • 11 вер. 2018 19:01
  • 730
    • Новина На Кіровоградщині судитимуть чиновника міськради за отримання неправомірної вигоди Ранкове місто. Кропивницький
     
    За процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно чиновника Управління Державного архітектурно-будівельного контролю міської ради Кропивницького, викритого на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області. 
     
    Досудове розслідуванням встановило, що обвинувачений причетний до двох епізодів хабарництва. Кошти він вимагав за реєстрацію та видачу декларації про здачу в експлуатацію об’єктів будівництва. Загальна сума неправомірної вигоди склала 12 тис. грн. 
     
    Крім того, чиновник намагався надати неправомірну вигоду колезі за приховування останнім фактів виявлених порушень та невідповідностей у декларації про готовність до експлуатації об’єкта. 
     
    Обвинувальний акт за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч. 2 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України скеровано до суду для розгляду по суті. 
     
    Нагадаємо, начальника Управління Державного архітектурно-будівельного контролю викрила на отриманні неправомірної вигоди прокуратура Кіровоградської області спільно з Управлінням захисту економіки в Кіровоградській області та слідчими обласної поліції 5 червня 2018 року.