Заява речника ЄС щодо реакції на протести у Російській Федерації

  • 11 вер. 2018 14:09
  • 850
    • Новина Заява речника ЄС щодо реакції на протести у Російській Федерації Ранкове місто. Кропивницький
     
    У неділю, 9 вересня, у Російській Федерації проходили мирні протести. Під час їхньої підготовки було заарештовано кількох організаторів. А 9 вересня затримано понад тисячу протестувальників. В окремих ситуаціях російська влада застосувала проти них силу. Ці дії перешкодили здійсненню права на свободу вираження поглядів, об'єднання та мирних зібрань. А це - засадничі права людини. Вони закріплені у російській конституції, а також у Загальній декларації прав людини. Окрім того, затримання багатьох журналістів суттєво підриває здійснення права на свободу вираження поглядів. Вільні медіа є життєво важливими, і їх слід захищати.
     
    Європейський Союз очікує від російської влади повного дотримання міжнародних зобов’язань Росії, зокрема в рамках Ради Європи та ОБСЄ. Вона має захищати ці засадничі права, а також негайно звільнити мирних протестувальників та журналістів.
     
    Європейський Союз складається з 28 держав-членів та їхніх  народів. Це унікальне політичне та економічне партнерство, засноване на цінностях поваги до людської гідності, свободи, рівності, верховенства права і прав людини. Понад п’ятдесят років нам знадобилось для створення зони миру, демократії, стабільності і процвітання на нашому континенті. Водночас нам вдалось зберегти культурне розмаїття, толерантність і свободу особистості. ЄС налаштований поділитись своїми цінностями та досягненнями з країнами-сусідами ЄС, їх народами, та з народами з-поза їх меж.
     
    Нагадаємо: Комітет виборців закликає політиків відмовитися від реклами до старту виборів