Заява речника ЄС щодо оголошення «виборів» у так званих ДНР і ЛНР

  • 10 вер. 2018 11:28
  • 894
    • Новина Заява речника ЄС щодо оголошення «виборів» у так званих ДНР і ЛНР Ранкове місто. Кропивницький
     
    Заява речника ЄС щодо оголошення «виборів» у так званих «Донецькій народній республіці» та «Луганській народній республіці»
     
    Європейський Союз повністю підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів.  Виконання Мінських угод усіма сторонами є ключовим для досягнення стійкого процесу мирного врегулювання конфлікту на Сході України.
     
    У даному контекст, оголошення про проведення так званих «виборів» у так званих «Донецькій народній республіці» та «Луганській народній республіці» 11 листопада 2018 року суперечить духу та букві Мінських угод, в яких містяться конкретні положення щодо проведення місцевих виборів на даній території.
     
    Необхідно утримуватися від будь-яких кроків, які перешкоджатимуть виконанню Мінських угод. У цьому контексті ми, зокрема, очікуємо, що Росія повністю використає свій вплив на сепаратистів.
     
     
    Європейський Союз складається з 28 держав-членів та їхніх народів. Це унікальне політичне та економічне партнерство, засноване на цінностях поваги до людської гідності, свободи, рівності, верховенства права і прав людини. Понад п’ятдесят років нам знадобилось для створення зони миру, демократії, стабільності і процвітання на нашому континенті. Водночас нам вдалось зберегти культурне розмаїття, толерантність і свободу особистості. ЄС налаштований поділитись своїми цінностями та досягненнями з країнами-сусідами ЄС, їх народами, та з народами з-поза їхніх меж.
     
    Нагадаємо: ЦВК передбачає можливість призначення перших та додаткових виборів в ОТГ на інші дати