Кримінальні та резонансні події, що сталися на Кіровоградщині за минулий тиждень

  • 8 вер. 2018 09:35
  • 1152
    • Новина Кримінальні та резонансні події, що сталися на Кіровоградщині за минулий тиждень Ранкове місто. Кропивницький
    На пожежі загинула чотирирічна дитина
     
     
    3 вересня до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Коцюбинського у Новгородці, повідомляє прес-служба УДСНС в області. Прибувши на місце виклику, рятувальники з’ясували, що горить три тонни сіна та сам сінник на території приватного домоволодіння.
     
    Під час гасіння пожежі було виявлено тіло дитини, 2014 р.н. 
     
    Пожежу ліквідували. До гасіння залучалось п’ятеро чоловік особового складу та одна одиниця техніки 27-ї Державної пожежно-рятувальної частини Новгородки. 
    Обставини смерті дитини та причина пожежі встановлюються.
     
     
    Заради коханця випровадила сина з хати
     
    Мати вигнала з дому дитину, щоб зустрітися з коханцем. Про це у ФБ пише Патрульна поліція Кропивницького. Близько 22-ї години патрульні отримали виклик про те, що у дворі на вулиці Волкова семирічний хлопчик гуляє без нагляду батьків.
    Патрульні з’ясували, що його мати проживає на тупику Озерний. Вона вигнала дитину з дому, бо до неї прийшов коханець. Хлопчику не лишалось нічого іншого, як прийти переночувати до старшої сестри.
    Разом зі співробітником ювенальної поліції інспектори передали дитину назад до матері, на яку правоохоронці винесуть постанову за ч.2 ст.184 (невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей). Подальшу долю хлопця вирішуватиме служба у справах дітей виконавчого комітету міськради.
     
     
    Капітан поліції займався продажем наркотиків і зброї
     
    На Кіровоградщині співробітники Служби безпеки України викрили т.в.о. начальника сектору кримінальної поліції одного із районних відділів Нацполіції на реалізації засобів ураження та наркотичних речовин. Про це повідомляє прес-група УСБУ в Кіровоградській області
     
    Правоохоронці встановили, що капітан поліції налагодив механізм збуту наркотичних засобів та боєприпасів. Злочинну діяльність посадовець здійснював за посередництва наркозалежної місцевої мешканки. 
     
    Співробітники Служби безпеки затримали зловмисника після передачі майже двохсот грамів макової соломки, близько трьохсот грамів канабісу та набоїв до вогнепальної зброї посередниці.
     
    Під час санкціонованого обшуку автомобіля поліцейського правоохоронці виявили ще близько двох кілограмів макової соломки та набої. 
    Наразі вилучені наркотичні речовини та боєприпаси направлено на експертизу.
    У рамках відкритого провадження за ч. 2 ст. 307 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання міри запобіжного у вигляді тримання під вартою.
    Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності.
     
    Операція з викриття зловмисника проводилась спільно із внутрішньою безпекою Нацполіції під процесуальним керівництвом військової прокуратури.
     
     
    На Кіровоградщині за декілька хвилин згорів гараж та автомобіль в ньому (ФОТО, ВІДЕО)
     
    1 вересня у Новоукраїнці, що на Кіровоградщині, близько 7-ї вечора за лічені хвилини спалахнула пожежа у гаражі.
    Вогонь був настільки сильним, що за висотою досягав покрівель сусідніх будинків. 
     
    За інформацією свідків, у гаражі знаходився автомобіль ВАЗ 2109, який також охопило полум'я.  Рятувальники Кіровоградщини прибули на місце події та ліквідували пожежу за декілька хвилин. 
    Причини виникнення пожежі наразі встановлюють фахівці.