Нацбанк ввів в обіг монету з відомим педагогом Кіровоградщини - Василем Сухомлинським (ФОТО)

  • 7 вер. 2018 18:05
  • 2934
    • Новина Нацбанк ввів в обіг монету з відомим педагогом Кіровоградщини - Василем Сухомлинським (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    З 3 вересня Нацбанк ввів в обіг нову пам'ятну монету номіналом дві гривні, присвячену 100-річчю від дня народження педагога і письменника Василя Сухомлинського. Про це повідомляє сайт Національний банк України.
     
    Вийшла монета до 100-річчя Сухомлинського.
     
    Серце віддаю дітям`(до 100-річчя від дня народження В. О. Сухомлинського)
     
    Дата введення в обіг: 3 вересня 2018
     
    Присвячена видатному українському педагогу, публіцисту, дитячому письменнику, 100-річний ювілей якого включено до пам`ятних дат, що відзначаються на рівні ЮНЕСКО - Василю Олександровичу Сухомлинському. В. Сухомлинський увійшов в історію української школи як творець `школи радості` - оригінальної системи освіти і виховання дітей, що спирається на ідеї самоцінності й неповторності кожної особистості, вільного її розвитку. Ідеї, запропоновані Василем Сухомлинським, лягли в основу нової української школи, що впроваджується в Україні.
     
    Роздрібна ціна -  40 грн.
     
    На аверсі монети розміщено: угорі - малий Державний Герб України, праворуч від якого напис УКРАЇНА (півколом), рік карбування монети - 2018 (над гербом); у центрі на дзеркальному тлі - зображено портрет В. О. Сухомлинського, праворуч номінал - 2/ГРИВНІ та логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України; написи півколом на матовому тлі: ВАСИЛЬ СУХОМЛИНСЬКИЙ (ліворуч), 1918 - 1970 (під портретом).
     
    На реверсі монети розміщено серце, у центрі якого напис: ВІДДАЮ ДІТЯМ, навколо серця - стилізовані персонажі з оповідань В. Сухомлинського.