За якими професіями працевлаштовуються у Кропивницькому переселенці?

  • 7 вер. 2018 14:06
  • 1079
    • Новина За якими професіями працевлаштовуються у Кропивницькому переселенці? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Громадяни, зокрема, з числа осіб, які переміщуються на Кіровоградщину з тимчасово окупованої території, мають можливість у службі зайнятості отримати широкий спектр соціальних послуг, а саме: підбір постійної або тимчасової роботи, організація професійної підготовки або перепідготовки, підвищення кваліфікації, профорієнтаційні та інформаційні послуги. Безробітним, які виявили бажання розпочати власну справу, також надається відповідна допомога.
     
    Показовою є історія пана Дмитра, який був змушений разом зі своєю родиною переїхати до Кропивницького з тимчасово окупованої території. Чоловік наполегливо намагався отримати роботу, щоб матеріально забезпечувати свою родину, але, на жаль, знайти її самостійно не вдалося. Не роздумуючи переселенець звернувся до міськрайонного центру зайнятості, у якому фахівці з організації працевлаштування населенняо підтримали його та надали необхідні консультації.
     
    Маючи професійний досвід за професією «продавець непродовольчих товарів», безробітний бажав працевлаштуватись за набутою професією. Для того, щоб переконатися у правильності свої намірів, Дмитру було рекомендовано пройти психодіагностичне тестування. Результати тестування підтвердили наміри чоловіка, саме тому безробітному запропонували низку вакансій у сфері торгівлі. Дмитра зацікавила вакансія продавця непродовольчих товарів, з продажу будівельних матеріалів та сантехніки, у ФОП Голоднюка Юрія Михайловича.
     
    Для безробітного організували стажування безпосередньо на робочому місці на зазначеному підприємстві. Під час стажування чоловік зарекомендував себе як відповідальний працівник. І, як результат, після успішного проходження стажування Дмитро отримав бажану роботу, а роботодавець – відповідального працівника.
    Загалом, у тісній співпраці з роботодавцями та іншими соціальними партнерами, з числа внутрішньо-переміщених осіб, які звернулися до міськрайонного центру зайнятості, 11 було працевлаштовано за наступними професіями: фахівець з документознавства (Донецький національний медичний університет), кур’єр (ТОВ «ТБК Горизонт»), оператор інформаційно-комунікаційних мереж (ФОП Бур’янова Т.В.), менеджер (управитель) (Представництво «КІМАКР АЕМ ЛТД»), бухгалтер (ДП ТПФ «ЗІРКА»), пакувальник стосів (ТОВ «Кіровоградський завод будівельних матеріалів №1»), сестра медична (Кіровоградська обласна лікарня), верстатник широкого профілю (Публічне Акціонерне товариство «Гідросил»а), продавець непродовольчих товарів (ФОП Головатюк А.В., ФОП Голоднюк Ю.М.), охоронник (ТОВ «АТБ-Маркет»).
     
    Серед працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб 1 людина взяла участь у роботах тимчасового характеру (ТОВ «Кіровоградський завод будівельних матеріалів №1») та 3 особи пройшли професійне навчання шляхом стажування безпосередньо на робочому місці (ТОВ «Кіровоградський завод будівельних матеріалів №1», ФОП Головатюк А.В., ФОП Голоднюк Ю.М.).
     
    Внутрішньо переміщені особи перебувають під особливою увагою служби зайнятості. Фахівці служби зайнятості, у роботі з цими клієнтами, забезпечують надання їм адресної допомоги з урахуванням професійного досвіду, освіти, здатності конкурувати на ринку праці. У кожному конкретному випадку ретельно відпрацьовуються усі можливі підходи до вирішення питання працевлаштування.
     
    Владислава Рашевська, заступник начальника відділу організації працевлаштування населення Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості
     
    Нагадаємо: У цьому році близько трьохсот кропивничан освоїли нову професію