У Кропивницькому проходитиме відбірковий тур на фестиваль сучасної пісні «Червона рута»

  • 6 вер. 2018 15:09
  • 1044
    • Новина У Кропивницькому проходитиме відбірковий тур на фестиваль сучасної пісні «Червона рута» Ранкове місто. Кропивницький
     
    8 вересня 2018 року о 10 00 в приміщенні Кіровоградського районного Будинку культури (м. Кропивницький, вул. Дарвіна, 23) відбудеться обласний відбірковий конкурс ХVI Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута», в якому візьмуть участь талановиті виконавці Кіровоградщини та інших областей України.
     
    Проведення заходу організовано департаментом культури, туризму та культурної спадщини обласної державної адміністрації та обласним Центром народної творчості.
     
    Метою відбіркового туру є пошук і розкриття творчих здібностей молодих авторів і виконавців, створення нових стилів у популярних масових жанрах української пісні, відкриття нових імен. Завдяки «Червоній руті» перше визнання отримали молоді співаки Кіровоградщини: Ілона Шульга, Тетяна Яковенко, Катерина Соломєєва, Альона Целуйко, Анастасія Бурова, Олексій Козачинський, гурти «440 Герц», «Викладачі ілюзій», «Техніка безпеки», «Сезон», «Чорне сяйво» та «Контрверсія».
     
    Журі очолює виконавчий директор Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута», музикознавець, скрипаль, артист академічного симфонічного оркестру Національної філармонії України Мирослав Мельник.
     
    Конкурсанти (солісти і гурти) виступатимуть згідно з поданими заявками за окремими жанрами сучасної молодіжної музики: популярна, танцювальна (дискотечна), рок, акустична (авторська пісня, співана поезія), інша (альтернативні стилі) та український автентичний фольклор.
     
    Критеріями оцінювання у жанрах поп-, рок-, сучасної танцювальної, акустичної та іншої музики є новизна, сучасність та молодіжність, оригінальне творче обличчя, індивідуальність і неповторність у поєднанні з українською національною визначеністю музики та її виконання. У жанрі українського автентичного фольклору критеріями оцінки виступів є відповідність (походження) виконуваного матеріалу традиційним зразкам автентичної народної творчості.
     
    «Червона рута» залишається некомерційним фестивалем, який підтримує саме молодих українських виконавців. Участь в обласному відбірковому конкурсі не потребує вступних внесків, а вхід для глядачів є вільним, що робить цей захід доступним для всіх охочих.
     
    Обласний Центр народної творчості
     
    Нагадаємо: Місцевого скульптора Віктора Френчка нагородили премією Вінтенка