Кропивницький: Чи має право забудовник перекривати містянам доступ до річки?

  • 6 вер. 2018 11:55
  • 1491
    • Новина Кропивницький: Чи має право забудовник перекривати містянам доступ до річки? Ранкове місто. Кропивницький
     
    На сесії Міської ради Кропивницького з депутатським запитом перед присутніми виступив депутат Михайло Демченко (РПЛ):
     
    - Рішенням міської ради № 4003 від 21.09 2010 р. земельна ділянка площею 0,1 га по вулиці Нижня була передана у власність Ампілову Д.Г. для будівництва житлового будинку, а вже у 2013 р. зазначену землю перепродали, і наразі там триває прискорене будівництво житлового будинку.
     
    На мою думку, земельна ділянка виділена незаконно, тому що відсутня 100-метрова зона до берега річки, де ухил складає більше 3 градусів. Жителі цього мікрорайону незадоволені тим, що будівництво ведеться до кінця вулиці Суворова, таким чином власник перегородив доступ до річки Сугоклея.
     
    Прошу раду підтримати депутатський запит та направити його до місцевої прокуратури для вивчення та у разі виявлення порушень законодавства при прийнятті даного рішення скасувати його через суд і дати можливість людям користуватися річкою.
     
    Хочу зазначити, що вулиця Нижня повністю забудована і доступу до води у мешканців нема. Щоб дістатися до берега, треба пройти два квартали - так говорить новий власник земельної ділянки.
     
    Доповнив виступ колеги і депутат міської ради Сергій Капітонов (ВО "Свобода"):
     
    - Шановні депутати, до мене звертались жителі цієї вулиці, я особисто виїжджав у  мікрорайон. Земельна ділянка була надана безпосередньо на дорозі, яка вела до Сугоклеї. Увесь мікрорайон відрізаний від води. Тож нехай правоохоронні органи визнчать законність цього будівництва.
     
    В результаті голосування рішення було підтримане. 
     
    Олена Скочко
     
    Нагадаємо: Батьківська рада Кропивницького звернулася напряму до депутатів