Кропивницький: Книги, здатні змінити ваш світ

  • 5 вер. 2018 16:08
  • 1276
    • Новина Кропивницький: Книги, здатні змінити ваш світ Ранкове місто. Кропивницький
     
    Іноді нам бракує особистого досвіду для того, щоб впоратися із складними життєвими ситуаціями або відповісти на низку запитань, що нас хвилюють. Можна звернутись за порадою до знайомих або просто узяти до рук книгу.
     
    Адже ще стародавні греки помітили, що за допомогою книги можна лікувати душевні травми. Над дверима бібліотек вони вивішували попередження своїм відвідувачам, що вони входять до місця, де відбувається зцілення душі.
     
    Відділ обслуговування користувачів ОУНБ ім. Д. І. Чижевського запрошує поринути у світ книготерапії. Книга — це усього лише один з безлічі варіантів вплинути на своє життя, вона зможе значно допомогти у багатьох життєвих ситуаціях. Пропонуємо вашій увазі низку книг, які навчать вас мислити по-новому, надихнуть вас на нові відкриття та зміни у своєму житті. 
     
    Ідея написання книги «Як ви збудуєте своє життя?» у Клейтона Крістенсена виникла після того, як, проаналізувавши своє оточення, він побачив, що часто люди, які є успішними у бізнесі, мають проблеми в особистому житті. Ця книжка — спроба показати читачеві, як знайти мотивацію для побудови своєї кар’єри, як планувати довгострокову стратегію життя, але й в водночас не втрачати шанси, які нам пропонує доля в цей момент. 
     
    Поштовхом до написання книги «Не зупиняйся. Біжи» Марі Карачини стали численні життєві історії людей, з якими вона спілкувалась. Це книга не тільки про біг, вона насамперед для тих людей, які хочуть знайти спосіб розпочати позитивні зміни в своєму житті. Марі закликає: «Виберіть життя — це те, що ви можете. Виберіть шлях, який зробить вас сильнішими. Виберіть благородність, а не жалість до себе. Виберіть можливість пишатися собою».
     
    На сторінках своєї книги «Керуй своєю підсвідомістю. Зміни власне життя» знаний дослідник психології Джо Диспеза допоможе читачам відчути радість щодня, навчить щохвилини плекати в собі це почуття, незалежно від зовнішніх обставин. За допомогою поданих порад автор книги показує, як змінити власне життя, бути по-справжньому успішним, щасливим і жити у злагоді зі своїм Я.
     
    Кожна людина хоч один раз за своє життя замислювалась, що для неї є щастя?
    «Мета мого життя в тому, щоб привносити щастя в життя інших», — так Тал Бен-Шахар розпочинає свою книгу «Бути щасливіше. Сьогодні. Зараз. Завжди». Прочитавши книгу, ви здивуєтеся тому, як маленькі дрібниці в житті людини можуть бути важливішими для щастя і як багато з того, до чого ми прагнемо все життя, не мають до нашого благополуччя ніякого відношення.
     
    Відкривши книгу «Мистецтво мріяти. Як отримати те, чого насправді бажаєш», ви зрозумієте, що мріяти можна не лише в дитинстві, але й в дорослому віці мріяти корисно. Барбара Шер з перших сторінок заряджає оптимізмом і вірою в успіх. Вона не пропонує чарівну таблетку, вона допомагає розробити конкретний план дій для досягнення своєї мрії. За допомогою вправ ви зможете визначити свою життєву мету, розробити та візуалізувати стратегію досягнення цієї мети, та найголовніше навчитеся долати життєві труднощі.
     
    Продовженням книги, що нашуміла, “Мистецтво мріяти” Барбари Шер є книга “Мрій правильно. Як зрозуміти, чого ти насправді бажаєш і як цього досягти” — про те, як змінити власне життя на краще. Усі ми — заручники образ, комплексів, страхів. 
     
    Одна з порад, яку дає Барбара Шер в своїй книзі, така:
    «Щодня присвятіть півгодини якомусь заняттю, поки не досягнете в ньому вправності. Не важливо, що ви робите: смажите омлет, присідаєте, поки живіт не стане плоским, або вчитеся жонглювати. Але робіть це щодня та намагайтеся, аби усе вийшло. Продовжуйте вправлятися знову і знову, поки не помітите результатів».
     
    Кожна людина народжується з певним даром — здатністю вирішувати різноманітні проблеми, налагоджувати необхідні контакти чи, скажімо, власноруч створювати прекрасні речі. Книга «Діяти як переможець, думати як переможець» Стіва Харві, стане дороговказом, що допоможе вам виявити свої таланти, піднести їх на новий рівень і зажити життям, якого ви завжди прагнули.
     
    Довгий час Браян Трейсі, провідний фахівець у сфері особистого розвитку, вивчав поняття тайм-менеджмент. Прочитавши сотні статей про управління особистим часом, автор книги «Зроби це зараз. 21 чудовий спосіб зробити більше за менший час» розробив методику, за допомогою якої кожна людина навчиться правильно планувати свій час, організовувати роботу, концентрувати увагу на найголовніших задачах, прагнути досягти найкращих результатів у всіх своїх справах.  
     
     Наталія Гризоглазова,
    провідний бібліотекар відділу обслуговування користувачів ОУНБ ім. Д. Чижевського
     
    Нагадаємо: У Кропивницькому пройшла пам’ятна зустріч з видатною людиною Тарасом Марусиком
                         Програма заходів до Дня міста