Кузьменко доручив соцслужбам разом з посадовцями, медиками перевірити всі сім’ї, де є діти

  • 5 вер. 2018 11:01
  • 1011
    • Новина Кузьменко доручив соцслужбам разом з посадовцями, медиками перевірити всі сім’ї, де є діти Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сергій Кузьменко прокоментував на апаратній нараді дикий випадок, що стався в Новоукраїнському районі, де в сім’ї депутата районної ради помирала від голоду чотирирічна дитина. Про це пише сайт Кіровоградської облдержадміністрації.
     
    Голова обласної державної адміністрації зазначив, що емоційно йому дуже важко підібрати слова для того, щоб прокоментувати цю ситуацію. Тому що те, що сталося, просто не вкладається в голові: батьки морили голодом власну дитину.
     
    – У зв’язку з цим спробую і хочу апелювати до суспільства, до людей, що проживали поруч з цією родиною, – зазначив Сергій Кузьменко. – Шановні друзі, чому ми стали настільки байдужі? Хіба сусіди, інші люди не бачили, не знали, що відбувається в цій сім’ї? Адже в невеликих населених пунктах – все на виду. Хочу звернутися до місцевих керівників. Владу на місцях люди обирають для того, щоб вона переймалася простими житейськими питаннями. Влада на місцях не займається проведенням реформ, вирішенням якихось інших глобальних питань. Її завдання – спілкуватися з кожним мешканцем громади, знати проблеми, які хвилюють людей, знати про те, чим і як вони живуть.
     
    Сергій Кузьменко звернувся до медиків, подякувавши медсестрі, завдяки наполегливості якої дитину фактично врятували від смерті. В той же час, за його словами, медики мають частіше відвідувати сім’ї, де є діти, особливо маленькі. Відповідний регламент це передбачає.
     
    Є у керівника області і суттєві питання до освітян, адже одна з дівчаток ходила до школи. Сьогодні, коли діти вилучені із сім’ї, видно, які в них проблеми зі здоров’ям. Є й інші проблеми. Хіба вчителі цього не бачили, не розуміли?
     
    – Також хотів би апелювати й до політиків, – наголосив голова облдержадміністрації. – Шановні лідери політичних сил. Якщо ви запрошуєте когось до своїх лав, обов’язково цікавтеся, як живе ця людина, що в неї в голові, які цінності вона сповідує.
     
    Хто зараз відповість на запитання: як стало можливим, що політична сила рекомендувала в депутати районної ради людину, яка не давала їсти власній дитині, доводячи її до смерті?!
     
    З огляду на цей дикий, кричущий випадок, Сергій Кузьменко доручив соціальним службам області спільно із сільськими головами, іншими посадовцями, батьківськими комітетами, медичними працівниками перевірити всі сім’ї, де є діти. Не лише ті, які перебувають на обліку як проблемні чи такі, що мають складні життєві обставини, а всі! Як засвідчив даний випадок, навіть родини, в яких люди претендують на публічність, на представлення інтересів суспільства, повинні бути під контролем. А ті служби, які за своїми обов’язками мають знати, знали, що в них відбувається і як в цих сім’ях почуваються діти. Особливо, якщо родина вже мала проблеми, пов’язані з дітьми, в минулому, а дана родина їх мала! І соціальна служба зобов’язана була звернути на це увагу!
     
    Також голова обласної державної адміністрації наголосив, що чекає оцінки того, що сталося, від правоохоронних органів. Поки що жодної реакції з їхнього боку немає, тоді як "ображений" депутат ходить по різних телеканалах, заявляючи про переслідування за свої переконання чи якусь там політичну позицію.
     
    – Хотів би почути у даному випадку позицію правоохоронців, – зазначив Сергій Кузьменко. – Суспільство чекає оцінки дій людини, яка фактично до смерті заморила голодом свою дитину.
     
    Фото умовне