В районі Кущівки знайшли величезне звалище відходів з бойні - кишки, голови, кістки великої рогатої худоби (ФОТО, ВІДЕО)

  • 5 вер. 2018 10:03
  • 3475
    • Новина В районі Кущівки знайшли величезне звалище відходів з бойні - кишки, голови, кістки великої рогатої худоби (ФОТО, ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Під Кропивницьким, неподалік заводу дозавтоматів, спецінспекція виявила величезну територію, на якій скотобойні, порушуючі усі норми і правила утилізації, викидують просто неба залишки худоби.  
     
    Про це у ФБ пише начальник спецінспекції Міської ради Кропивницького Андрій Максюта
     
    "Деяким бізнесменам начхати на екологію і санітарний стан території. Для них прибутки понад усе! Навіщо утилізовувати відходи з бойні - кишки, голови, кістки великої рогатої худоби?! - викинув у кущі і в поле біля своєї бойні і все... Так роками звикли працювати бізнесмени-нехлюї. Вони впевнені у безнаказаності і в тому, що чиновники, перевіряючі в кущі і в поле не підуть. Такий стереотип про чиновників. Ми доводимо зворотнє.
     
     
     
    Територія, де висипали внутрощі, кістки і голови скота - це територія Кіровоградського району. Після мого звернення однієї з перших служб, яка вже відреагувала - Держпродспоживслужба. Спеціалісти даної установи працюють. Одне знаю - власники скотобойні, що вивозила це все зі свого виробництва, повинні прибирати після себе. А чергова неприємна знахідка (в деяких місцях межа міста і району має такі зигзаги, що одне підприємство знаходиться в межах міста, а сусіднє підприємство може бути вже в районі, наступна за ним ділянка знову в межах міста, а сусідня з нею - в районі... і так з усіх сторін міста) показує нам, що не все добре з дотриманням законодавства суб'єктами господарювання. Хтось має договори на утилізацію в спецумовах і на спеціалізованих підприємствах, а спалює в себе на території, або просто викидає за містом. Тому є над чим працювати!" - йдеться у повідомленні.
     
     
     
    Нагадаємо: Які порушення виявили поліцейські під час операції "Перевізник"?