У Кропивницькому пройшла пам’ятна зустріч з видатною людиною Тарасом Марусиком

  • 4 вер. 2018 15:06
  • 1722
    • Новина У Кропивницькому пройшла пам’ятна зустріч з видатною людиною Тарасом Марусиком Ранкове місто. Кропивницький
     
    В суботу, 1 вересня, в обласній універсальній науковій бібліотеці Чижевського відбулася творча зустріч з непересічною, багатогранною людиною – перекладачем з французької, журналістом, заступником голови Координаційної ради з питань застосування української мови в усіх сферах суспільного життя України при Міністерстві культури України, експертом з мовних питань, громадським діячем паном Тарасом Марусиком.
     
    З перших вуст присутні, а це були місцеві літератори, краєзнавці, читачі бібліотеки, бібліотекарі дізналися про цікаву історію перевезення в Україну робочого кабінету нашого земляка В. Винниченка з Мужену (Франція) до Кіровоградського історико-краєзнавчого музею, співорганізатором якої разом з професором Володимиром Панченком був наш гість.
     
    Пан Тарас також розповів про свою перекладацьку діяльність, презентуючи свій переклад актуальної на сьогодні праці визначного французького вченого Алена Безансона „Свята Русь”.
     
     
    Окремою темою розмови стала мовна політика України після Революції Гідності, якій Тарас Марусик віддає значну частину свого творчого життя.
     
    На завершення зустрічі пан Тарас із задоволенням поділився своїми автографами в книзі „Свята Русь”, яку мали змогу придбати учасники заходу, та подарував книгу читачам бібліотеки з дарчим написом.
     
    Валентина Козлова,
    редактор ОУНБ ім. Д.Чижевського
     
     
    Нагадаємо: Музейники завітали до п’ятикласників на перший урок