Як краса міста Кропивницького надихає художників на творчість?

  • 3 вер. 2018 09:25
  • 1399
    • Новина Як краса міста Кропивницького надихає художників на творчість? Ранкове місто. Кропивницький
    На вихідних вулиця Дворцова перетворилася на Андріївський Узвіз: вирує книжковий ярмарок, кропивничани обирають собі книги, виступають вуличні музиканти, аніматори розважають дітей, любителі театру поспішають на спектаклі...
     
    Серед вирію подій можна побачити і художника, що зображує на полотні одну з найгарніших вулиць міста. Підходю блище познайомитися і дізнаюся, що це Григорій Вовк, який завітав до Кропивницького на пленер. Митець з Одеси зізнався, що полюбив наше місто з першого погляду, щойно ступивши на нашу землю.
     
    - У вашему місті добре зберіглася гарна архітектура. Люди, що створили ці будівлі, вклали у свої творіння любов і радість, і ця радість збереглася і до наших часів.
     
     
    Краса міста Кропивницького так полюбилася художнику з Півдня, що він створив аж чотири роботи: Наталка-Полтавка на фоні театру (на жаль, без руки), вулиця Дворцова (Управління СБУ і гімназія Короткова), міст через інгул, вулиця Пашутінська з галереєю "Єлисаветград". 
     
     
    Усі двадцять художників, які приїхали на пленер до Кропивницького, представили свої роботи на заключному вернісажі біля драмтеатру.
     
    Олена Скочко 
     
     
    Нагадаємо: На полотні художника оживає Наталка-Полтавка (ФОТО)
                         На Театральній площі триває виставка картин із зображенням Кропивницького (ФОТО)