"Щастя - момент": у Кропивницькому пройшла моновистава Євгена Нищука за твором Винниченка

  • 2 вер. 2018 21:15
  • 2364
  •  
    "Щастя - момент": у Кропивницькому пройшла моновистава Євгена Нищука за твором Володимира Винниченка
     
    У рамках Національного мистецького фестивалю "Кропивницький"-2018 відбулася моновистава Міністра культури Євгена Нищука "Момент кохання". П'єсу поставлено за новелою Володимира Винниченка "Момент".
     
    На думку режисера фестивалю Сергія Проскурні, показ цієї вистави як частини фестивалю є символічною подією для Кропивниччини. 
     
    - Ця вистава створена на основі твору вашого земляка, видатного письменника, громадського та політичного діяча Володимира Кириловича Винниченка. Тому це не випадково і навіть символічно, що вона є частиною фестивалю в місті, де народився письменник. Цього року ми відзначаємо 100-річчя Української революції і згадуємо її героїв. Євген Нищук також герой. Коли на Майдані у 2014-му снайпери цілилися в його побратимів, багатьом запам'ятався його вигук: "Не повертайтеся спинами!" І у виставі на героїв чатує невидимий ворог зі зброєю. Символічним є і те, що у кінофільмі "Щоденники Петлюри", який незабаром вийде на екрани, Євген Нищук грає Володимира Винниченка. Закликаю вас: перегляньте цю кінострічку! - звернувся до глядачів Сергій Проскурня. 
     
     
    Вистава складалася не лише з монологів головного і єдиного героя. Образи створювалися через відеоряди, гру світла і тіней, музичний супровід, зокрема композиції гурту "Океан Ельзи". Завдяки цим елементам моновистава органічно вписалася в цьогорічну тему театральної частини фестивалю "Пошуки та експерименти".
     
    - Моновистава - це особливий формат театрального мистецтва. Мені дуже приємно бачити, що глядачі готові його сприймати. Я радий представити кропивничанам частинку свого фаху. Минулого року наш Національний театр імені Франка привозив вам постановку "Три товариші", у якій я теж брав участь, цьогоріч наважилися на моновиставу, наступного року обов'язково відвідаємо фестиваль знову. Кропфесту лише два роки, але я можу сказати з упевненістю, що Кропивниччина - це Мекка театрального мистецтва, - прокоментував Євген Нищук. 
     
    По завершенні вистави ініціатор фестивалю Олександр Горбунов передав колективу Національного академічного драматичного театру імені Франка диплом учасника фестивалю "Кропивницький "-2018.
     
    Наталя Нічишина
     
    Нагадаємо: "Звірячі історії" у Кропивницькому: а на яку тваринку схожі Ви?
                         На Театральній площі триває виставка картин із зображенням Кропивницького (ФОТО)