Двадцять художників з усієї України представили своє бачення Кропивницького (ФОТО)

  • 1 вер. 2018 10:30
  • 1098
    • Новина Двадцять художників з усієї України представили своє бачення Кропивницького (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У рамках Національного мистецького фестивалю у кропивницькій галереї "Єлисаветград" відкрилася живописна виставка двадцяти художників з різних міст України.
     
    На виставці представлено близько півсотні робіт, виконаних протягом фестивалю на живописному пленері. На них зображені вулиці, пам'ятники, архітектурні споруди Кропивницького.
     
    - Це чудово, що фестиваль зібрав стільки творчих людей, які вперше бачать наше місто на власні очі. Крім художників з Харкова, Ужгорода, Івано-Франківська, Ізмаїла, на вулицях зараз працюють і п'ятеро кропивницьких митців, а також обдаровані діти та студенти. Після закриття фестивалю їхні роботи будуть передані до фондів мистецьких закладів міста, - прокоментував власник галереї "Єлисаветград" Микола Цуканов. 
     
    За словами ініціатора фестивалю Олександра Горбунова, такий живописний пленер виконує об'єднавчу функцію.
     
     
    - У світлі того, що в країні триває війна, необхідно шукати моменти, які будуть об'єднувати суспільство. Кому як не нашим дітям і молодим людям через мистецтво об'єднувати країну та будувати свою державу, якою вони її бачать. Саме тому цього року у фестивалі беруть участь не лише театральні трупи та музичні гурти з різних куточків України, а й художники. Відтепер живописний пленер буде обов'язковою частиною "Кропфесту", - зазначив Олександр Горбунов. 
     
     
    Учасники пленеру традиційно отримали дипломи учасників фестивалю. Ознайомитися з їхніми роботами можна буде на загальній виставці 2 вересня біля театру Марка Кропивницького.
     
    Наталя Нічишина