Фактчекінг заяв Антона Геращенка: більшість заяв виявились правдою

  • 31 серп. 2018 17:01
  • 1219
    • Новина Фактчекінг заяв Антона Геращенка: більшість заяв виявились правдою Ранкове місто. Кропивницький
     
    Народний депутат від «Народного фронту» Антон Геращенко оперує здебільшого правдивою інформацією у своїх публічних виступах. Такий висновок зробили експерти проекту «Дослівно», проаналізувавши два останніх інтерв’ю політика на телеканалі «5 канал» 30 липня під час програми «Інформаційний вечір»  та на телеканалі «112 Україна» 21 серпня під час програми «Вечірній прайм».
     
    Для аналізу експерти відібрали декілька фактів, на які спирався Антон Геращенко під час своїх виступів. З п’яти проаналізованих заяв політика одна була перебільшенням, чотири заяви виявилися правдою.
     
    «У своїх виступах Антон Геращенко оперує здебільшого статистичними даними у правоохоронній сфері, яка є найбільш близька депутату. Проте, як свідчить наше дослідження, політик дозволяє собі перебільшувати», - прокоментував результати дослідження голова Комітету виборців України Олексій Кошель.
     
    В рамках проекту «Дослівно» проходить фактчекінг заяв провідних політиків. Раніше було проаналізовано заяви Юлії Тимошенко, Володимира Гройсмана, Вадима Рабіновича, Міхеіла Саакашвілі, Артура Герасимова, Надії Савченко, Семена Семенченка, Арсенія Яценюка, Ігоря Гриніва, Сергія Капліна та Андрія Садового.
     
    1. Ежегодно на дорогах Украины гибнет около 3,5 тыс. людей.
    30.07.18
    «5 канал»
    програма «Інформаційний вечір» Правда
     
    У Національні поліції повідомили, що за 2017 рік на дорогах країни загинули майже 3,5 тисячі людей.
     
    2. В прошлом году на параде символически прошли 10-15 военнослужащих некоторых стран НАТО.
     
    21.08.18
    «112 Україна»
    програма «Вечірній прайм» Правда
     
    Минулого року під час святкового параду на честь Дня Незалежності України Майданом крокували понад 200 бійців армій НАТО і країн, які претендують на членство в Альянсі.
     
    3. В США можно получить до двух лет лишения свободы, если ты повторно сел за руль в пьяном виде.
     
     
    21.08.18
    «112 Україна»
    програма «Вечірній прайм» Правда
     
    У США водій, який повторно сів за кермо автівки у стані алкогольного сп’яніння, може отримати тюремний термін. 
     
    4. В Верховной Раде мы подошли к той черте, когда будем голосовать за закон о введении уголовной ответственности за повторное вождение в пьяном виде.
    21.08.18
    «112 Україна»
    програма «Вечірній прайм» Правда
     
    Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону, який пропонує позбавляти волі на термін від 8 до 10 років  водіїв, які сіли за кермо в нетверезому стані. Голосування у другому читанні планується на осінь.
     
    5. Украина постоянно демонстрирует снижение роста дорожно-транспортных происшествий. И после трех лет мы идем к тому, что количество жертв снижалось.
     
    30.07.18
    «5 канал»
    програма «Інформаційний вечір» Перебільшення
     
    За останні три роки кількість загиблих під час ДТП дійсно скоротилася, проте, згідно зі статистикою, кількість ДТП у 2017 році (162 тис.) більша за кількість у 2016-му (158 тис.) та 2015-му (138 тис.)
     
    ГО Комітет Верховної ради України
     
    Нагадаємо: У Гриценка знайшли маєток у Конча-Заспі та чотири квартири у центрі столиці