Держпродспоживслужба у поточному році 94 рази перевіряла підприємства

  • 31 серп. 2018 14:11
  • 1234
    • Новина Держпродспоживслужба у поточному році 94 рази перевіряла підприємства Ранкове місто. Кропивницький
     
    У сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини в області в першому півріччі 2018 року провели 94 перевірки.
     
    Про це повідомила в.о.начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області С.В.Яніцька під час виступу на засіданні колегії Головного управління за підсумками діяльності в першому півріччі 2018 року.
     
    Зупинившись на актуальних питаннях державної інспекторської роботи, в.о. керівника підрозділу поінформувала, що в області здійснено 94 заходи державного нагляду (контролю) суб’єктів господарювання, 7 з яких - перевірки господарств різної форми власності, 3 - забійних, м’ясопереробних підприємств та 84 - інших об’єктів.
     
    Із усієї кількості проведених заходів 37 припадає на позапланові перевірки: 24 за письмовими зверненнями суб’єктів господарювання, 4 для перевірки виконання вимог приписів, 9 за зверненнями фізичних осіб, а також 57 планових перевірок у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.
     
    У процесі перевірок складено 35 приписів керівникам суб’єктів господарювання.
    За порушення ветеринарного законодавства державними лабораторіями ветеринарно-санітарної експертизи на ринках до адміністративної відповідальності притягнуто 64 особи, сума штрафів склала 4 384 грн.
     
    Протягом звітного періоду проведено 158 засідань державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при обласній, районних державних адміністраціях та міських радах.
    Структурними підрозділами Головного управління та установами ветеринарної медицини у І півріччі 2018 року видано 26212 ветеринарних документів дозвільного характеру: суб’єктам господарювання – 10 777, фізичним особам – 15 435.
     
    Видано два експлуатаційних дозволи операторам ринку, що провадять діяльність, пов’язану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження та 9 експлуатаційних дозволів суб’єктам господарювання з виробництва та переробки неїстівних продуктів тваринного походження, змішування та приготування кормових добавок, преміксів і кормів.
     
    Відповідно до наказу Мінагрополітики від 10 лютого 2016 року №39 «Про затвердження Порядку ведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього зінтересованим суб’єктам» за І півріччя поточного року в Кіровоградській області проведено державну реєстрацію 665 потужностей, всього з початку проведення державної реєстрації операторів ринку зареєстровано 7 418 потужностей.
     
     
    Прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області