Як Кіровоградтепло підготувалось до зими?

  • 29 серп. 2018 12:03
  • 932
    • Новина Як Кіровоградтепло підготувалось до зими? Ранкове місто. Кропивницький
    Літо добігає кінця – ДП «Кіровоградтепло» підводить підсумки роботи в ремонтному періоді.
     
    Основним завданням найбільшого теплопостачального підприємства у міжопалювальний період була підготовка теплового господарства до своєчасного початку опалювального сезону та забезпечення його стабільного та безаварійного проходження.
     
            Враховуючи значний рівень зносу теплових мереж міста, найбільша увага була приділена модернізації проблемних ділянок теплових мереж (теплових камер) та таких, що мали пошкодження у минулому опалювальному сезоні та під час проведення гідравлічних  випробувань квітні поточного року.
     
             На кінець серпня ліквідовано 68 (із виявлених – 77 ) пошкоджень теплових мереж, проведено ремонт 0,72 км аварійних теплових мереж із заміною 0,116 км труб  в 2-хтрубному обчисленні на попередньо-ізольовані пінополіуретаном:
     
    Від Південно - західної котельні:  по вул. Волкова, 11, вул. Беляєва, 27 кор.1,  9 к.3,  5 к.3,  пр. Промисловий, 11, ТК-1а, ТК-7 до ТК-8, вул. Попова, 11 к 6,  на розі вул Попова-Коваленко - ТК12/6 до ТК12/7, вул.Жадова, 19 к.3, 27б, вул.Пацаєва, 7, 6 к.1, вул. Джерельна, 67, 67 к.2, вул. Комарова, 44, вул. Л.Українки, 37, вул. Е.Тельнова,15, ТК9/20  - вул Попова, 24а;
     
     від Котельні по вул. Глінки: вул. Соборна, 11, 13;
     
     від Котельні по вул. Миру, 8: Варшавська, 2а  Севастопольська, 11;
     
     від Котельні по вул. А. Матвієнка: Полтавська, 30, 81, пл. Дружби народів, 6, ТК-21а, вул. Маланюка 3, ТК 5,6 , ТК13, ТК18;
     
     від Котельні по вул Солдатській: вул. Куроп’ятникова, 21, вул. Зінченко,5;
     
     від Котельні. с. Гірниче:  вул.Лінія 5,22,10б,53,10,50, ТК-8, ТК-19 - вул.Н-Пятихатська, 4, 20, ТК-37 - Лінія,9;  
     
            На кінець серпня цього року підготовлено до роботи 17 котельних потужністю 341 МВТ, що складає 85% від запланованого обсягу робіт,  виконано ремонт 6 ЦТП (100%), замінено запірної арматури в котельних та теплових мережах 111 один. (85%), замінено люків на теплових мережах 25 один., що складає 100%.
     
     
         Для зменшення втрат теплової енергії в зовнішніх теплових мережах та економії енергоресурсів підприємством здійснена режимна наладка 17 котлів (на котельних Миру, 8., вул. Хабаровська, Центральна,  Шкільна,  вул. Родімцева,  с. Гірниче, виконана хімічна та механічна очистка 77 котлів (ПЗК, вул. Глінки, Миру,8, вул.Хабаровська,  Центральна, Шкільна, вул. Родімцева, с. Гірниче, Пологовий будинок, Школа №1, вул. Салганні піски, УМВС, вул. Яновського, 58, вул.Робоча,2, вул.Добровольського 24а, вул. Башкірська, ДОЛ №1),  виконано оновлення та ремонт 150 кв.м ізоляції на ємкостях та трубопроводах, поточний ремонт та наладка 97 км теплових мереж.
     
         Проведено ремонт та повірку 1 547 одиниць КВП та автоматики, державну повірку у приладів обліку енергоносіїв та ремонту устаткування електрогосподарства виконано на 90 %.
     
           Паралельно із підготовкою теплового господарства  підприємства до  роботи в зимовий період проводиться і системна робота із споживачами та балансоутримувачами будівель і споруд. Готовність житлового фонду до опалювального сезону 2018/2019 року на сьогодні орієнтовно становить 40%.  Цьогоріч, у зв`язку з загальнодержавною потребою в економії енергоресурсів, виконання заходів енергозбереження набуває особливого значення.  Тому ДП “Кіровоградтепло” ТОВ “ЦНТІ УНГА” звертає увагу споживачів на необхідність уважного ставлення до стану готовності будівель, будинків.
     
      Під час визначення стану готовності до роботи теплових господарств споживачів  фахівцями підприємства здійснюється нагляд за проведенням робіт з гідравлічних випробувань та промивань трубопроводів системи опалення споруд. На сьогоднішній день гідроопресування та промивання опалювальних систем  після виконання ремонтних робіт зі складанням відповідних актів проведено в 59 установах.                                                                                                                             
     Одночасно з цим фахівці підприємства проводять роботу по контролю за проведенням періодичної державної повірки, ремонтом, заміні  вузлів обліку  теплової енергії  у споживачів теплової енергії, що є одним з основних заходів з підготовки споживачів до опалювального періоду 2018/2019 року. Так, в 2018 році фахівцями підприємства розпломбовано на планову державну метрологічну повірку 40 вузів обліку теплової енергії споживачів, в тому числі: 15 вузлів  в житловому секторі, 23 вузли обліку в бюджетних установах та 1 вузол в госпрозрахункових підприємствах.
     
       Загальний рівень готовності теплового господарства підприємства  на кінець серпня складає 90 %.
     
     
     
    Нагадаємо: Скільки прибутків отримали промислові підприємства Кіровоградської області?