З нагоди свята Успіння Божої Матері у центрі відслужили молебень

  • 29 серп. 2018 10:31
  • 722
    • Новина З нагоди свята Успіння Божої Матері у центрі відслужили молебень Ранкове місто. Кропивницький
     
    У нашому обласному центрі на місці Успенського кафедрального собору, де зараз знаходиться міськрада, пройшов загальноміський молебень з нагоди свята Успіння Божої Матері учора, 28 серпня.  Про це повідомляє сайт Храм Благовіщення Пресвятої Богородиці.
     
     
     
    Так, у молебні за мир і злагоду в країні та місті взяли участь віряеи та священики. Як відомо, на цьому місці до 50-х років минулого століття стояв величний кафедральний 6-престольний собор.
     
    «Сьогодні відзначається одне з 12 головних свят Православної Церкви - Успіння Пресвятої Богородиці. Цей день іменується ще Богородичною Пасхою, і недарма. Як оповідає нам Святе Предання, то була друга повна перемога над смертю і пеклом, здобута вже не небесним гостем - Боголюдиною, а земною Дівою - найчистішою і найдосконалішою з усіх людей, і все ж однією з нас, смертних. Це свято завжди дуже любили на Київській Русі. Три лаври в Україні і безліч храмів та монастирів присвячені Успінню Божої Матері. Наші пращури називали це свято «Першою Пречистою», а Київську Русь - «Дім» Пресвятої Богородиці».
     
    Протоієрей Євгеній Назаренко.
     
     
    Нагадаємо: У храмі Пресвятої Богородиці відслужили святкову літургію на честь Богородиці (ВІДЕО)