Хотів жити як вареник у маслі: На Кіровоградщині шахрай вкрав харчів на два "лімона"

  • 28 серп. 2018 19:09
  • 1180
    • Новина Хотів жити як вареник у маслі: На Кіровоградщині шахрай вкрав харчів на два «лімона» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Перед судом постане громадянин, який шахрайським шляхом заволодів продуктами харчування вартістю два мільйони. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.
     
    За процесуального керівництва Знам’янської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно мешканця Кременчука Полтавської області за ч. 4 ст. 190 КК України за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайства), вчиненому в особливо великих розмірах.
     
    Досудове розслідування встановило, що у червні поточного року полтавчанин, використовуючи мобільний зв’язок, ввів в оману водія вантажного авто, яке перевозило продукти харчування - масло солодковершкове із Хмельницької області до Полтави, повідомивши останньому неправдиву інформацію щодо необхідності розвантаження продукції загальною вагою 20 тон, вартістю 2 млн грн. у орендованому приміщенні у Світловодську. Після розвантаження привласнив собі  продукти харчування.
     
    У ході досудового розслідування встановлено місцезнаходження більшої частини викраденої продукції, вилучили та повернули власнику.
    Відносно підозрюваної особи обрали запобіжний захід у виді домашнього арешту, наклали арешт на її майно.
     
    Наразі обвинувальний акт направлено до Світловодського міськрайонного суду, який і вирішуватиме подальшу долю підозрюваного.
     
    Довідково: відповідно до ч. 4 ст. 190 КК України шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою, - карається позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.