Гучні кримінальні події, що сталися на Кіровоградщині на минулому тижні

  • 26 серп. 2018 09:04
  • 1122
    • Новина Гучні кримінальні події, що сталися на Кіровоградщині на минулому тижні Ранкове місто. Кропивницький
    Депутата застукали на вирубці лісосмуги 
     
    У Новоархангельському районі на Кіровоградщині громадськість села Левківки помітила, що невідомі особи вирубують лісосмуги. Про це повідомляє секретарка Торговицької сільської ради Наталя Терновенко.
     
    — 18 серпня довелося весь день провести у лісосмузі, — розповідає вона. — Разом з депутатами сільради та жителями Левківки намагалася рятувати лісосмуги від незаконної вирубки. Вдалося затримати групу «чорних лісорубів» на гарячому. 
     
    Керує незаконною масовою вирубкою і возить цілі бригади, працю яких оплачує ця особа, Сергій Валер’янович Панкратій — депутат Новоархангельської районної ради. Входить до складу постійної депутатської комісії з питань діяльності ради, депутатської етики, регламенту, законності, діяльності об’єднань громадян, адміністративно-територіального устрою.
     
    «Працював» у лісосмузі сам Сергій Панкратій та ще чотири «працівники» з пилками.  
    Заяву в поліцію написала депутатка Наталя Терновенко, крім неї були присутні ще два депутати Торговицької сільської ради, член виконкому Торговицької сільської ради та жителі села Левківки. Згодом, після приїзду слідчого, до них долучилися працівники Торговицького лісництва.  
     
    Фермерам та жителям Левківки вже урвався терпець. ЗІЛ цього добродія може за день робити по три-чотири ходки (до верху загружений деревом). Як зазначає Наталя Терновенко, лісосмуги знищуються шаленими темпами. Буквально за 30 хвилин було напиляно до 10 складометрів дерева (метрівки)».
    Як повідомила секретарка сільради, працівники поліції склали протокол і провели слідчі дії, заміряли і порахували пеньки.
     
     
     
    Слідчий вимагав хабара за закриття справи
     
      Співробітники обласного Управління Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури викрили на хабарі слідчого Кропивницького міськвідділу поліції. Про це повідомляє прес-група УСБУ в області.
     
    Посадовець вимагав від місцевого мешканця «винагороду» у розмірі трьох тисяч доларів США за закриття кримінального провадження за фактом вчинення крадіжки в супермаркеті. Щоб приховати свою протиправну діяльність, поліцейський залучив до оборудки посередника.
    Спецслужби затримали зловмисника після передачі неправомірної вигоди. У ході проведення санкціонованих слідчих дій гроші правоохоронці виявили на присадибній ділянці посередника.
    У рамках кримінального провадження, відкритого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо оголошення зловмиснику про підозру у скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.
     
     
     
    За один день у Кропивницькому потонули жінка і чоловік
     
    Впродовж 20 серпня до Служби порятунку «101» майже одночасно надійшло два повідомлення про виявлені тіла загиблих людей у водоймах Кропивницького. Про це повідомляє прес-служба У ДСНС в області
     
    Так, о 15:05 рятувальники виїхали за викликом на р. Сугоклія в районі тупика Рибальського, де виявлено тіло чоловіка у воді. Бійці 1-го Державного пожежно-рятувального загону м. Кропивницький доставили тіло загиблого громадянина на берег.
     
    О 15:38 надійшло повідомлення про те, що у штучній водоймі в районі проспекту Перемоги виявлено тіло жінки. На місці події з’ясувалось, що допомога по вилученню не потрібна. Тіло дістали місцеві жителі.
     
    Обставини загибелі, паспортні дані та причини смерті громадян встановлюють фахівці.
     
     
     
    На Кировоградщине в заброшенном доме умерла женщина
     
    Сообщение о смерти спецслужбам передал мужчина, который находился с ней в этом доме, передает Моя Александрия.
     
    Вызов поступил около 3.00 ночи. Приехавшие медики и полиция констатировали смерть. Мужчина рассказал, что днем у женщины была рвота с кровью, а ночью он обнаружил ее мертвой.
     
    Установлено, что женщина была неблагополучной. У нее есть трое детей, на которых она лишена родительских прав, детей опекает ее мать в Александрии. Причину смерти установит экспертиза.
     
    И умершая женщина, и мужчина, который с ней был, - александрийцы.
     
    Умершая в заброшенном доме женщина страдала заболеванием печени, из-за этого у нее был большой живот, который приняли за беременность - экспертиза.
     
    Об этом стало известно во время вскрытия, которое провели сегодня, 20 августа. 
     
    Экспертиза установила, что женщина страдала тяжелым заболеванием печени, возникшим, вероятно, из-за частого употребления спиртных напитков. Из-за этого у нее был большой живот, который при первичном внешнем осмотре приняли за беременность. Причиной смерти стала болезнь печени.
     
    Напомним, женщина умерла в заброшенном доме на улице Таврической, 58 (бывш. Примакова). В 3.00 ночи 19 августа о смерти сообщил приятель, который находился с ней в доме.