Шість проектів-переможців конкурсу Програми ЄС ЕРАЗМУС+

  • 20 серп. 2018 15:30
  • 958
    • Новина Шість проектів-переможців конкурсу Програми ЄС ЕРАЗМУС+ Ранкове місто. Кропивницький
     
    Шість проектів-переможців конкурсу 2018 р. Програми ЄС ЕРАЗМУС+: Розвиток потенціалу вищої освіти розпочинають діяльність в Україні.
     
    Виконавче агентство з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури (ЕАСЕА) оголосило результати конкурсу 2018 р. за напрямом Розвиток потенціалу вищої освіти Програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+.
     
    Загалом було відібрано 147 проектів, в тому числі 6 проектів за участі України.   Проекти будуть реалізовувати 37 закладів вищої освіти та інших українських організацій. Зокрема, проекти за участю України зосереджені на модернізації освітніх програм у сферах інженерії для транспортних послуг, магістерських програм для майбутніх суддів, прокурорів, слідчих, інноваційної реабілітаційної освіти, журналістики, медіації та розвитку компетентностей у сфері цифрових технологій.
     
    37 партнерів з України представляють 26 закладів вищої освіти, 2 підприємства, 3 громадські організації та Міністерство освіти і науки України. Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича є одним із партнерів у трьох проектах, Міністерство освіти і науки України, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Сумський державний університет та Львівський національний університет імені Івана Франка - у 2 проектах.
     
    Серед партнерів-переможців з України є також Публічне акціонерне товариство «Українська залізниця», Українська асоціація фахівців інформаційних технологій, ДО «Центр тестування» при МОЗ України, ПГО ТРК «Громадське радіо», Українська асоціація студентів.
     
    До проектних команд входять 84 партнери з 20 країн: 31 організація з 15 країн-членів Програми (Австрія, Хорватія, Чехія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Ірландія, Латвія, Литва, Нідерланди, Польща, Румунія, Іспанія, Швеція, Великобританія) та 16 організацій з 4 країн-партнерів Програми (Азербайджан, Грузія, Білорусь, Туркменістан).
     
    Довідково: Напрям Розвиток потенціалу вищої освіти (КА2: CBHE) є окремим компонентом міжнародного виміру програми Еразмус+ у сфері вищої освіти, який підтримує проведення реформ. В рамках чотирьох конкурсів у період з 2015 р. до 2018 р. було подано 464 проектів, з яких 30 проектів за участі 90 інституцій як партнерів з України підтримано, включаючи один університет як грантоотримувач. Загальна сума гранту проектів складає більше ніж 15 млн. євро.
     
    Інформацію про результати конкурсу 2018 р. розміщено на сайті ЕАСЕА
     
    Інструкції, рекомендації та інша додаткова інформація для виконавців проектів розміщена на сайті EACEA (Beneficiaries space)
     
     
    Європейський Союз складається з 28 держав-членів та їхніх народів. Це унікальне політичне та економічне партнерство, засноване на цінностях поваги до людської гідності, свободи, рівності, верховенства права і прав людини. Понад п’ятдесят років нам знадобилось для створення зони миру, демократії, стабільності і процвітання на нашому континенті. Водночас нам вдалось зберегти культурне розмаїття, толерантність і свободу особистості. ЄС налаштований поділитись своїми цінностями та досягненнями з країнами-сусідами ЄС, їх народами, та з народами з-поза їхніх меж.
     
     
     
     
    Матеріал підготовлено в рамках проекту «Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа», що втілюється польським Фондом міжнародної солідарності у співпраці з українськими громадськими організаціями «Інтерньюз-Україна» та «Товариство Лева». Проект реалізується за кошти Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), а також за кошти Програми «Підтримка демократії», що у свою чергу фінансується з Програми польського співробітництва задля розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.