Художники Кіровоградщини представили свої роботи, створені під час пленеру (ФОТО)

  • 17 серп. 2018 17:08
  • 1827
    • Новина Художники Кіровоградщини представили свої роботи, створені під час пленеру (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    17 серпня у відділі Кіровоградського обласного художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» відкрилась виставка «Попельнасте. Занурення в тишу». 
     
    Про це у ФБ пише завідувач відділом КОХМу – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» Анатолій Кімнатний
     
    "17 серпня у відділі Кіровоградського обласного художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» відкрилась виставка «Попельнасте. Занурення в тишу» за підсумками проведення пленеру в селі Попельнасте Олександрійського району Кіровоградської області.
     
     
    Сам пленер проходив з 2 по 4 липня 2018 року у Попельнастому Олександрійського району в рамках традиційної мистецької акції-пленеру «Кіровоградщина очима художників». Група художників працювала на території мальовничого села та відтворювала живописні краєвиди у своїх творах. У пленері взяли участь голова Кіровоградської обласної організації Національної спілки художників України Андрій Хворост, член Національної спілки художників України, викладач мистецького факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Валерій Давидов, художник Ігор Вишниченко (селище Новгородка Кіровоградської області), художник Костянтин Титаренко, член Національної спілки художників України, завідуючий відділом обласного художнього музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» Анатолій Кімнатний. 
     
     
    В експозиції представлено близько 30 написаних на пленері творів. Також тут можна побачити фотосвітлини, присвячені Попельнастому, вчителя, журналіста, фотографа, лауреата обласної краєзнавчої премії ім. В. Ястрєбова Валерія Жванко.
     
    Результати перебування художників на пленері будуть також представлені на виставці картин у Культурно - освітньому центрі  Попельнастого.
     
     
    Дирекція обласного художнього музею та група художників висловлює щиру вдячність Інні Тільновій за надану ідею, сільському голові Олегу Волянському та Валерію Жванко за проявлену ініціативу та вирішення організаційних питань по проведенню акції", - йдеться у повідомленні.