Кропивницький: "Ковбасні війни”. Дія друга (ФОТО)

  • 15 серп. 2018 15:32
  • 4653
    • Новина Кропивницький: «Ковбасні війни”. Дія друга (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Не вщухає у Кропивницькому громадське обурення відносно встановленого на клумбі біля магазину “Мелодія” ковбасного магазину «Ятрань». Містяни організовуються, влаштовують флешмоби, а також висловлюють свою думку в соцмережах.
     
    Почалася “війна” з намагань активістів спиляти каркас магазину. Станом на сьогодні на клумбі повністю збудована споруда.
    Напередодні громадськість зверталася до власника підприємства “Ятрань” — міського голови Андрія Райковича. Прохали прибрати тимчасову споруду. Очільник Кропивницького запевнив, що кіоск прибирати не збирається, оскільки він був встановлений на абсолютно законних підставах. 
     
    За інформацією управління архітектури Кропивницького, дозвіл (паспорт прив’язки) на встановлення цієї тимчасової споруди є. Дозвіл був виданий підприємству в поточному році.
     
    Щоб привернути увагу до новобудови, кропивницькі активісти та учасники бойових дій влаштували акцію. До неї принесли на клумбу біля магазину інсталяції у вигляді таких собі “ковбасних квітів”. Створили їх з паперу, панчох, надувних кульок, засобів контрацепції тощо.
     
    Цього разу зібрання біля кіоску відбулося без сутичок та не виправдало очікувань 35 правоохоронців, які прийшли туди одягнутими в спеціальне захисне обмундирування. Активісти “посадили квіти” та висловили свою незгоду з будівництвом на клумбах.
     
     
    А от вже минулого тижня почали відгукуватися наслідки акцій громадської непокори. Двом бійцям АТО — Олегу Кокуленку та Леоніду Багну - правоохоронці вручили підозру у вчиненні хуліганських дій. В тексті підозри йшлося про події минулого місяця зі спилюванням кіоску. Військових викликали та почали допитувати.
     
    — Був у слідчої, яка ставила запитання з приводу того, що відбувалося 12 липня цього року, — каже голова ГО "Бойове братство" Олег Кокуленко. — Мені вчора вручили підозру у вчиненні хуліганства. Я заявив, що не згоден з тим, що мої дії були хуліганськими. Це була незапланована акція громадської непокори.
     
     В той день ми були на заході проти вирубки зелених насаджень. Там повідомили, що наразі активно продовжується будівництво кіоску на клумбі по Великій Перспективній. Прибули на місце. У процесі певного протистояння деякі частини МАФу були зруйновані. Будувати на квітниках в місті — не можна. Ця споруда є незаконною, і нехай поліція розбирається, хто надавав дозволи. Моя думка відносно цього будівництва залишається непохитною.
     
    Наразі магазин вже майже готовий та, ймовірно, почне свою роботу. Як далі продовжуватиметься «Ковбасна війна», читайте в наступних номерах «Первой городской».
     
    Дмитро Семенюк 
     
     
     
     
    На фото Леонід Багно, боєць-доброволець АТО
     
    Нагадаємо: Мер Кропивницького просить не називати його «ковбасою»