У Кропивницькому обласному онкодиспансеру вручили нове обладнання (ФОТО, ВІДЕО)

  • 14 серп. 2018 15:30
  • 1373
  •  
    Сьогодні, 14 серпня, у Кіровоградському обласному онкологічному диспансері відбулася передача обладнання, яке було придбано за кошти, зібрані під чаc IX-го Великоднього Благодійного Аукціону. 
     
     
     
    Загальна сума коштів, зібраних на аукціоні від продажу квитків та картин, склала 108 390 грн. За ці кошти придбали обладнання для зварювання живих тканин та два очищувачі повітря з іонізацією за знижкою. 
     
    - Дякуючи аукціону, ми отримали необхідний апарат для зварювання тканин. Це дасть можливість хірургам в деякій мірі обходитися без голок, зшиваючих матеріалів та без накладання швів. У нас вже є чотири таких апарати, це п'ятий. Він дасть можливість всім операційним відділенням, а їх п’ять, працювати незалежного одне від одного,  - повідомляє заступник головного лікаря обласного онкологічного диспансеру Ігор Макарук. 
     
    Це вже третій рік поспіль кошти, зібрані в результаті торгів, спрямовані на потреби пацієнтів Кіровоградського обласного онкологічного диспансеру. 
     
    - Ми дуже раді, що куплене обладнання буде слугувати людям, які перебувають у диспансері. На Кіровоградщині зараз, на жаль, склалася така ситуація з онкозахворюваннями, що, напевно, немає такої родини, яку б не торкнулася ця ситуація. І ми раді, що цей апарат буде слугувати хворим, - говорить координаторка ГО "Прес-клубу реформ" Вікторія Талашкевич. 
     
    Нове обладнання передали організатори благодійного аукціону - директорка Кіровоградського обласного  художнього музею Тетяна Ткаченко і координаторка ГО "Прес-клубу реформ" Вікторія Талашкевич. 
     
    Сам аукціон був проведений ще 4 квітня, де на продаж виставлялися картини та інші твори мистецтва, безоплатно передані авторами художниками, колекціонерами та художнім музеєм.
     
    Аліна Кулик
     
     
     
    Нагадаємо: Галина Горенко: Отримуючи знання, ми розвіюємо міфи про ВІЛ