Незабаром на Кіровоградщині запрацюють три нові амбулаторії

  • 8 серп. 2018 13:55
  • 943
    • Новина Незабаром на Кіровоградщині запрацюють три нові амбулаторії Ранкове місто. Кропивницький
     
    Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України було затверджено перелік проектів, що фінансуються за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. Відповідно до переліку, на Кіровоградщині буде збудовано 18 нових лікарських амбулаторій у сільських населених пунктах, повідомляє сайт Кіровоградської обласної державної адміністрації.
     
    Вчора перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко разом із начальником управління капітального будівництва облдержадміністрації Сергієм Проненком зустрілися із підрядниками, що будують першу "партію" амбулаторій, а саме – об'єкти у Протопопівці, Панчевому та Великій Висці.
     
    Учасники зустрічі проаналізували усі етапи будівництва, від земляних робіт та фундаменту, до встановлення меблів і благоустрою території, та визначилися із строками будівництва – за загальною думкою, вже за 4 місяці перші амбулаторії зможуть працювати.
     
    За словами Сергія Проненка, необхідну проектно-конструкторську документацію вже підготовлено, проведено відповідну експертизу, будівельники отримали авансові платежі.
     
    Сергій Коваленко зазначив, що усі об'єкти будуватимуться за типовими проектами, 16 з них – із службовим житлом, 2 амбулаторії, відповідно до запитів місцевої влади – без житлових приміщень.
     
    - 18 амбулаторій буде збудовано за одним сценарієм, одним алгоритмом. Ми чітко наголошуємо – в області повинен бути реалізований типовий проект, затверджений Мінрегіонбудом, - підкреслив Сергій Коваленко
     
     
    Нагадаємо: На Кіровоградщині не допустили до реалізації майже п’ять тонн неякісних продуктів