Світловодська «Свобода» вимагає скасувати підняття тарифів на проїзд

  • 3 серп. 2018 13:02
  • 1155
    • Новина Світловодська «Свобода» вимагає скасувати підняття тарифів на проїзд Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Світловодську, що на Кіровоградщині, міської рада хоче підняти вартість проїзду у міському транспорті до 5,50 гривень.
     
    Фракція ВО «Свобода» до позачергової сесії Світловодської міської ради, яка має відбутися 3 серпня 2018 року, підготувала проект рішення про скасування рішення виконкому Світловодської міської ради про підняття тарифів на проїзд у міському громадському транспорті.
     
     
    "27 липня 2018 року виконком Світловодської міської ради прийняв рішення про підняття тарифів на проїзд у міському громадському транспорті. Неочікувано та безпідставно тариф одномоментно зріс до 5,50 гривень за проїзд в межах міста Світловодська, і до 8,00 гривень - за проїзд від Світловодська до селища Власівки.
     
    В засіданні взяли участь 11 з 16 членів виконавчого комітету, 9 з яких проголосували за прийняття даного рішення. Фактично, за здорожчання проїзду спільно з мером В.Козярчуком та його заступницею, проголосували члени виконкому від політичних партій “Батьківщина”, “УКРОП”, “Радикальної партії Ляшка”, “Самопомочі”, а також  селищний голова Власіки, і навіть представник від міської спілки АТОвців. Проти прийняття даного рішення проголосували лише 2 члени виконкому від політичної партії ВО “Свобода”.
     
    При прийнятті рішення були грубо порушені правила розрахунку собівартості послуг стосовно орендованих транспортних засобів перевізниками (біля 50% орендованого транспортного парку). Зокрема, Управлінням економіки взагалі не розглядалися договори оренди транспортних засобів, як супровідні документи при розрахунку собівартості послуг з перевезення пасажирів.
     
    Ненадання перевізниками договорів оренди транспортних засобів (мотивуючи втручанням в господарську діяльність) та незатребування Управлінням економіки у перевізників цих договорів при перевірці собівартості послуг з перевезення пасажирів ставить під питання необхідність здійснення нормування палива, мастила, шин, акумуляторних батарей, матеріалів та запчастин, витрат на ремонт цих орендованих ТЗ. З метою розрахунку саме обґрунтованого тарифу на перевезення пасажирів потрібно було б розглянути всі підтвердні документи щодо калькуляції собівартості орендованих транспортних засобів, адже згідно Наказу № 65 від 05.02.2001 «Про затвердження Методичних рекомендацій з формування собівартості перевезень (робіт, послуг) на транспорті» при здійсненні планування, обліку та калькулювання собівартості послуг на перевезення пасажирів повинно бути забезпечене повне зіставлення планових та звітних даних щодо складу класифікації витрат.
     
    «Завтра ми вимагатимемо включення нашого проекту рішення до порядку денного позачергової сесії. Депутати фракції ВО «Свобода» Світловодської міської ради звертаються до своїх колег депутатів із закликом підтримати нашу пропозицію та скасувати необґрунтоване підвищення тарифів на проїзд. Мешканці Світловодська не є найбагатшими громадянами в області, щоби платити за проїзд більше, ніж в обласному центрі. Окрім наведених нами фактів допущених порушень абсолютно очевидна соціальна несправедливість, на що націоналісти ніколи не погодяться», - наголосив голова Світловодської міської організації ВО «Свобода» Руслан Степура".
     
     
    - йдеться у повідомленні.
     
     
    Нагадаємо: Відсьогодні проїзд у маршрутних таксі Кропивницького - 5 гривень