Лідери трьох фракцій ігнорують роботу в комітетах Ради

  • 2 серп. 2018 14:00
  • 992
    • Новина Лідери трьох фракцій ігнорують роботу в комітетах Ради Ранкове місто. Кропивницький
     
    Юлія Тимошенко, Олег Ляшко та  Юрій Бойко з Олександром Вілкулом мають найнижчі показники відвідуваності комітетів Верховної Ради.
     
    Комітет виборців України  в рамках проекту «Дослівно» проаналізував відвідування головами фракцій Верховної Ради засідань парламентських комітетів за час роботи восьмої сесії (лютий-липень 2018 року).
     
    Згідно із аналізом, Ю. Бойко, О. Вілкул та Ю. Тимошенко не взяли участі в жодному засіданні Комітетів, до яких входять. О. Ляшко взяв участь лише в 33% засідань, О. Березюк – 58%, А. Герасимов – 79%, М. Бурбак – 92%.
     
    Ю. Бойко є членом комітету в справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю. Упродовж лютого-липня відбулося 12 засідань Комітету, на жодному з яких політик не був присутній.
     
    Також не був присутній на жодному засіданні із дев’яти засідань комітету з питань європейської інтеграції О. Вілкул.
     
    Ю. Тимошенко не була присутня на жодному з 4 засідань комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин. Як повідомили КВУ в апараті комітету, головою якого є член фракції ВО «Батьківщина», Ю. Тимошенко не брала участі в засіданнях «з поважних причин, пов’язаних з участю в інших заходах як голови депутатської фракції».
     
    Олег Ляшко відвідав 4 із 12 засідань комітету з питань податкової та митної політики.
     
    Лише трохи більше половини засідань комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування відвідав О. Березюк – 7 із 12.
    А. Герасимов був зареєстрований на 11 із 14 засідань комітету з питань національної безпеки і оборони. М. Бурбак відвідав 11 з 12 засідань комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю.
     
    Відповідно до ст. 24 Закону «Про статус народного депутата України» народний депутат зобов'язаний бути присутнім на засіданнях комітету, до складу якого його обрано, та брати участь у його роботі.
     
    Нагадаємо: Мер Кропивницького: МАФ не знесу! – Чому? – Тому що!