У Кропивницькому до «Ятраньського» МАФу на клумбі знову виїжджала поліція та АТОвці (ФОТО)

  • 2 серп. 2018 09:34
  • 2191
    • Новина У Кропивницькому до «Ятраньського» МАФу на клумбі знову виїжджала поліція та АТОвці (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    1 серпня близько 9-ї вечора АТОвці разом із активістами Кропивницького знову намагалися завадити монтажу скандального МАФу «Ятрань» на клумбі на мікрорайоні 5/5.
     
    Учора ввечері, після двотижневого затишшя, працівники почали облаштовувати МАФ біля магазину «Мелодія» скляними дверима та панорамними вікнами. Мешканці прилеглого будинку неодноразово виступали проти будівництва цієї малої архітектурної форми на клумбі, тому знову покликали на допомогу АТОвців, активістів та поліцію.  
     
     
    За словами очевидців, молодий хлопець, мешканець сусіднього будинку, почав бити вікна споруди та дебоширити.
     
    - Цього хлопця підбурили це зробити. Він ще молодий, не розуміє нічого. Але ж ми хочемо, щоб цей магазин тут збудували, - говорить мешканка одного з прилеглих будинків, яка «за» будівництво МАФу «Ятрань» на клумбі, але побажала не називати своє ім’я.
     
    Натомість жителька будинку, вікна якого виходять прямо на клумбу, запевняє, що місцеві проти цього і хочуть, аби цей кіоск прибрали з газону.
     
    - Більшість мешканців проти цього кіоску. І до нас прийшли хлопці АТОвці з пропозицією допомоги. Люди категорично проти цього МАФу, окрім однієї дами, яка приходить і говорить, що вона «за» нього, - говорить мешканка будинку.
     
    Мешканці будинку разом із активістами збираються організувати збір мешканців прилеглих будинків, активістів Кропивницького та небайдужих містян у суботу о 5-й вечора. Наразі вирішується місце збору: чи це буде площа перед міською радою Кропивницького, чи біля МАФу на районі 5/5.
     
     
    Як розповів учасник АТО Олег С., активісти - члени ГО "Бойове братство" і ГО "Серця матерів" - прийшли демонтувати "ковбасний" МАФ, але поліція вже була попереджена про це, і поліцейських приїхало більше, ніж активістів - близько 50 чоловік. Тому цього разу громадським активістам не вдалося рушити з місця "ятранський" магазинчик.   
     
     
    Аліна Кулик, Олена Скочко
     
     
     
    Нагадаємо: Замолювання гріхів або "компенсація від мера" жителям району "5/5" (ФОТО)