Як на Кіровоградщині безробітні «підсолоджують» своє життя

  • 1 серп. 2018 11:20
  • 1000
    • Новина Як на Кіровоградщині безробітні «підсолоджують» своє життя Ранкове місто. Кропивницький
     
    На території селища Капітанівка працює ТОВ «Новомиргородський цукор», яке спеціалізується на виробництві цукру.
     
    Слід зазначити, що ТОВ «Новомиргородський цукор»  – найпотужніше підприємство у районі, яке дає найбільші обсяги промислового виробництва. Від того буде підприємство працювати чи ні, залежить добробут переважної більшості мешканців селища.
     
    Зі свого боку, Новомиргородська районна філія обласного центру зайнятості вживає вичерпних заходів для задоволення потреб роботодавців у підборі кваліфікованих працівників. Так, з початку року на підприємство працевлаштовали 159 осіб з числа безробітних. Серед професій, на які затребувані на підприємстві, – електрогазозварник, слюсар з контрольно-вимірювальних приладів та автоматики, слюсар-ремонтник, токар, електромонтер з експлуатації розподільчих мереж, електромонтер контактної мережі, швачка, підсобний робітник та інші.
     
     
    Зазначена співпраця триває й щодо організації тимчасових робіт, під час яких безробітні ремонтували виробничі цехи підприємства та інших робіт з впорядкування підлеглої території. До цих робіт було залучили 30 місцевих мешканців.
     
    Керівник підприємства Юрій Нечипоренко говорить, що на сезон виробництва цукру може виникнути додаткова потреба приблизно у 100 працівниках, яку вони мають намір задовольнити за сприяння служби зайнятості.
     
     
    Б. Дзюняк, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Новомиргородської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості