Що подарував губернатор Донеччини своїм дітям?

  • 1 серп. 2018 12:27
  • 1296
    • Новина Що подарував губернатор Донеччини своїм дітям? Ранкове місто. Кропивницький
    У дітей голови Донецької обласної адміністрації - елітна квартира у столиці та будинок під Києвом. 
     
    Діти нового губернатора Донеччини Олександра Куця – Анастасія і Олександр Куць, мають будинок у селищі Лісники під Києвом квартиру у столичному житловому комплексі бізнес-класу «Французький квартал». Нагадаємо, генерал-майор Служби безпеки України Олександр Куць став губернатором Донеччини 22 червня. 
     
    Декларації СБУ засекречені, тож журналісти дізнавалися про майно родичів голови ОДА переважно з держреєстрів. 
    З'ясували, що діти Олександра Куця - Анастасія та Олександр, є власниками 90-метрового будинку і 10 соток землі під ним. Нерухомість була їм подарована 6 грудня 2017 року.
     
    Також Анастасія й Олександр Куць, за даними розслідувачів, мають квартиру площею 98 квадратних метрів у столичному житловому комплексі бізнес-класу “Французький квартал”. Ціни на подібні трикімнатні квартири тут стартують від 44 тисяч гривень за метр квадратний, тому вартість даного помешкання складає близько 4,3 мільйона гривень.
     
    Згідно інформації з відкритого реєстру МВС, новий губернатор володіє автомобілем Volkswagen Touareg, а його, ймовірно, дружина Катерина Куць є власницею мікроавтобуса Volkswagen Multivan 2010 року. Приблизна вартість цих автівок становить приблизно 35-40 тисяч доларів.
     
    До свого призначення у 2015-2017 роках Олександр Куць очолював Головне управління СБУ у Донецькій області, а раніше протягом року працював начальником спецслужби на Київщині. У 2009-2014 роках він був заступником начальника відділу боротьби з корупцією і організованою злочинністю головного управління СБУ в Києві та Київській області.
     
     
    Підготовлено ГО «Інтерньюз-Україна» в рамках проекту «Декларації»
     
    Нагадаємо: Чим і на що живуть голови регіонів?