Кіровоградщина: «Як вберегти себе від гепатиту?»

  • 31 лип. 2018 09:16
  • 868
    • Новина Кіровоградщина: «Як вберегти себе від гепатиту?» Ранкове місто. Кропивницький
     
    До Всесвітнього дня боротьби з гепатитом, який щорічно відзначається 28 липня, співробітники Фортечного районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області, для субєктів пробації, котрі перебувають на обліку,  провели тренінгове заняття на тему: «Будьмо здорові!». 
     
    Вірусні гепатити – це група розповсюджених небезпечних інфекційних захворювань, що уражують сотні мільйонів людей по всьому світі, викликаючи гострі та хронічні хвороби печінки. Саме тому сучасне суспільство повинне знати якнайбільше, щоб вберегти себе та своїх близьких. 
     
    В ході даної зустрічі фахівці відділу висвітлено проблему стосовно даного захворювання в Україні. З метою підвищення обізнаності відбулося консультування про симптоми, методи діагностики, скринінгу, профілактики та лікування гепатитів. Під час проведення заняття субєкти пробації не лише отримали корисну інформацію, а й брали участь в тренінгових вправах, спрямованих на наочне ілюстрування незворотності змін у випадку проблем зі здоровям, розвиток навичок самозбереження, відповідальності за власне життя та життя оточуючих, толерантності до інфікованих людей.
     
    Девізом дня став вислів: «Краще попередити, аніж лікувати!», тому даний соціально-виховний захід спрямовано насамперед на залучення уваги до зазначеної проблеми, розвиток навичок запобігання зараження, популяризацію здорового способу життя, викорінення страху перед лікарями, адже знання про проблему гепатиту - є запорукою міцного здоровя та щасливого майбутнього.
     
    Сектор ювенальної пробації Кропивницький