Які кримінальні події сталися на Кіровоградщині на минулому тижні?

  • 28 лип. 2018 09:03
  • 1097
    • Новина Які кримінальні події сталися на Кіровоградщині на минулому тижні? Ранкове місто. Кропивницький
    Біля Міськсаду знайшли тіло потопельника 
     
     20 липня близько 15.00 у Міськсаду біля ресторану «Тиха Гавань» у Кропивницькому з річки виринуло тіло потонулого чоловіка. Його у воді помітив хлопчик, який прийшов відпочивати, він же і повідомив працівників ресторану «Тиха Гавань» про страшну знахідку. Робітники закладу негайно викликали поліцію. 
     
    Тіло перебувало недалеко від берега, тож рятувальникам не довелося запливати у водойму. Витягли покійника з води за допомогою багра. Слідчі з кримінальними експертами оглянули чоловіка і попередньо встановили, що тіло перебувало у воді вже протягом трьох-чотирьох днів, тож на ньому вже з’явились трупні плями. 
     
    На вигляд небіжчик років 30-35, одягнений у сірі спортивні штани, мав численні татуювання на тілі. Положення тіла характерне для потопельника: руки зігнути у ліктьових суглобах під кутом 90 градусів. Ймовірно, мужчина стрибнув у воду, сильно вдарився головою об камені, через що і потонув.
    Наразі особа загиблого встановлюється.
    Як розповіли місцеві відпочивальники, три дні тому якийсь чоловік стрибнув з дамби і потонув, але його тіло й досі не знайшли. Спочатку припустилися думки, що саме той чоловік і знайшовся, але потім зрозуміли, що це інша особа, бо одягнена в іншу одежу.
     
     
    Відважний водій врятував п’ятирічного хлопчика, діставши його із колодязя
     
    На Кіровоградщині відважний водій врятував п’ятирічного хлопчика, діставши його із колодязя.У Бобринецькому районі випадковий перехожий урятував із колодязя п’ятирічного хлопчика. 
     
    У селі Шляховому Бобринецького району п’ятирічний хлопчик упав у колодязь. Дитину врятував випадковий перехожий, який не вагаючись застрибнув у кількаметрову пастку.
     
    Біда сталася, коли діти без нагляду бавилися біля відкритого колодязя на околиці села. Двоє хлопчиків десяти і п’яти років випробовували ляду, яка хиталася наче гойдалка. Менший не втримався на дошці і шубовснув у глиб, розповідають люди, які поспішили на крик дітей про допомогу.
     
    У цей час вулицею проїжджав на вантажівці житель сусіднього села Сергій Кутовий. Побачив, як біля колодязя зібралося чимало людей і зрозумів, що сталося щось надзвичайне. Зупинив автівку і з ліхтариком побіг до криниці, де у воді, тримаючись за ланцюг, плавав, мов жабеня, малий хлопчик.
     
    – Я відразу зрозумів, що кожна хвилина на рахунку, адже вода в криниці льодяна. Та й дитина при падінні могла забитися. По мотузці спустився донизу, перевірив стан хлопчини і почав разом із ним підійматися догори, – розповідає рятівник і додає, уже подолавши половину шляху, не втримався і зірвався вниз. – Занурилися під воду метрів на три. Ледве встиг ухопити і витягнути дитину з-під води.
     
    Друга спроба підйому була успішнішою: вибратися на поверхню обом допомогли люди. Одразу викликали швидку, малого оглянули і залишили вдома. На щастя, той обійшовся тільки переляком.
     
    Герой-рятівник про вчинок говорить дуже стримано, каже, на його місці так вчинив би кожен. Сусіди розповідають, мама хлопчика поїхала на заробітки, а дитину залишила під нагляд бабусі. Жителі села припускають, лиха могло б і не статися, аби колодязі закривалися
     
    ФОТО: «Честь хлібороба»
     
     
     
    У Світловодську на недобудові мало не вбився дев’ятирічний школяр
     
    На недобудові у Світловодську дитина отримала важкі травми. Ввечері у понеділок, 23 липня, з другого поверху недобудованого будинку по вулиці Червоній впав 9-річний Федір Якунін. Про це пише сайт Світловодськ.
     
     
    З численними травмами дитина потрапила до реанімаційного відділення Світловодської ЦРЛ. Батько потерпілого Олег Якунін розповів нашому виданню таке: "Двоє моїх дітей, племінник і ще двоє хлопців гуляли ввечері на вулиці. Без дозволу дорослих піднялися на другий поверх недобудованого будинку, що на розі вулиць Конька і Червоної, і молодший син Федір упав униз. Старший миттю примчав додому (Конька, 18), щоб погукати мене. Коли я опинився на місці події, хтось вже викликав швидку допомогу. Дякую людям за небайдужість. У лікарні, куди відвезли дитину, лікарі зашили розбиту голову (шов довжиною до 15 см), наклали гіпс на зламані руки, встановили, що розірвана селезінка. Наступного дня зробили операцію з її видалення. Кількість гематом важко порахувати".
     
     
    Дружина Олега, мама травмованого хлопчика, вагітна третьою дитиною. Для неї цей випадок — великий стрес. Але найбільше Олега Якуніна турбує те, що подібний випадок може статися ще неодноразово з іншими дітьми, яких приваблюють розвалини, адже міська влада не звертає уваги на цю недобудову. Немає огорожі, вся ділянка землі поросла бур’янами, скрізь розкидано будівельне сміття. 
     
    "Невже таке може бути майже у центрі міста?" — обурюється батько Федора. Близько 17:00 сьогодні батько повідомив, що син продовжує перебувати у реанімації, стан його стабільний, лікарі дозволили вперше за 2 доби попити води...