Майстер спорту з Кіровоградщини став рефері міжнародної федерації дзюдо

  • 25 лип. 2018 14:06
  • 1165
    • Новина Майстер спорту з Кіровоградщини став рефері міжнародної федерації дзюдо Ранкове місто. Кропивницький
     
    Директор обласної комплексної ДЮСШ «Ніка», старший тренер області з дзюдо, президент Кіровоградської обласної федерації боротьби дзюдо та самбо, майстер спорту Сергій Нечмоня став рефері міжнародної федерації дзюдо. Про це повідомляє сайт Дзюдо Центр
     
    20-22 липня в Празі (Чехія) проводився Кубок Європи з дзюдо. Його учасниками стали 450 борців із 40 країн. Під час змагань проходили іспити серед суддів для отримання ліцензії.
     
    20 липня претенденти на отримання ліцензії здавали теоретичний іспит на знання англійської мови та правил дзюдо, а 21-22 липня проводився практичний іспит під час суддівства Кубку Європи. 
     
     
    Знання та практичні навики оцінювали директор рефері-комісії Європейського союзу дзюдо - Олександр Яцкевич (Латвія), головний рефері-комісар Френкі де Мур (Бельгія), комісари - Тоніно Чурлі, Каті Моует (Франція).
     
    Сергій Миколайович успішно склав обидва іспити, тож відтепер матиме право судити не лише національні, але і міжнародні змагання. Він став десятим рефері за всю історію українського дзюдо і першим на Кіровоградщині рефері міжнародної федерації дзюдо.
     
    - Ліцензія безстрокова і надає право суддівства змагань, які проходять під егідою Європейського союзу дзюдо, а саме кубків Європи серед усіх вікових груп, відкритих континентальних кубків і всіх чемпіонатів Європи, - прокоментував отримання ліцензії Сергій Нечмоня.
     
     
    Ігор Гоцул: Спорт набагато глибший і ширший, ніж зазвичай прийнято уявляти