Комітет виборців назвав головних союзників коаліції у раді

  • 20 лип. 2018 16:05
  • 777
    • Новина Комітет виборців назвав головних союзників коаліції у раді Ранкове місто. Кропивницький
     
    Блок Петра Порошенка та «Народний Фронт» самостійно не прийняли жодного закону за час роботи восьмої сесії Верховної Ради (лютий-липень 2018 р.). 
     
    Загалом за сесію було прийнято 46 законів (не враховуючи законів щодо ратифікацій). В середньому за них голосували 245 народних депутатів, із яких лише 159 були членами БПП та НФ.
     
    Решту голосів забезпечували, в першу чергу, позафракційні депутати, а також депутати Радикальної партії Олега Ляшка і «Самопомочі». В середньому «за» один прийнятий закон голосували 25 позафракційних депутатів, 17 депутатів «Самопомочі» і 15 депутатів Радикальної партії Олега Ляшка. 
     
    Натомість, як правило, «за» натискали лише по 9 депутатів «Батьківщини» та «Опозиційного блоку», 7 депутатів «Відродження» і 5 депутатів «Волі Народу». 
     
    «Для прийняття закону потрібно як мінімум 226 голосів. Де-юре в БПП та НФ 217 депутатів, однак де-факто за закони голосує лише 159 із них. Решту голосів віддають, в першу чергу, позафракційні депутати, а також фракції «старої коаліції» – Радикальна партія Олега Ляшка та «Самопоміч». Натомість так звані олігархічні групи і фракції («Відродження», «Воля Народу», «Опозиційний блок»), як правило, за закони здебільшого не голосують», – зазначив голова КВУ Олексій Кошель.
     
    Методологія: під час аналізу враховувалися закони, що були прийняті Верховною Радою та підписані Президентом України упродовж 8 сесії.
    Інформація в рамках проекту «Дослівно». 
     
     
    Нагадаємо: Кому віддадуть свої голоси на виборах кропивничани та мешканці області?